Hoppa till sidans innehåll

Josefin bäst på Mallorca

02 APR 2016 16:48
På lördagen avslutades Trofeo Princesa Sofia i Palma på Mallorca. Bland svenskarna var det idel OS-klara seglare i farten. 470-grabbarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, Josefin Olsson i Laser Radial samt Max Salminen i Finnjolle. Men ingen av dem gjorde en bra avslutning.
  • Skapad: 02 APR 2016 16:48

Laser Radial var först ut på lördagen och Josefin behövde både tur och skicklighet för att kunna utmana om medaljerna från sin sjunde plats. Josefin chansade något i de mycket lätta vindarna, men hade varken turen eller skickligheten på sin sida. Hon slutade tia och sist i medaljracet. Det innebar att hon stannade på sjundeplats totalt. Den placeringen räckte för att bli bäst svensk i den här Europacuptävlingen.

Anton och Fredrik låg på sjätte plats inför lördagens medaljrace men blev bara nia, och näst sist och föll därför ner till nionde plats totalt. De två behöver bli mer stabil och inte tappa i slutet av racen, som de har en tendens att göra, om de ska konkurrera om medaljerna i OS. Just nu är det lite för mycket upp och ner.

Max Salminen låg på nionde plats inför medaljracet men även han slutade sist i den avslutande seglingen och blev därmed även tia totalt.

Sverige kom till Europacupen på Mallorca med förhoppning att segla hem fyra svenska nationsplatser i OS i Rio, Det blev en! Det var i 49er där både Victor Bergström/Niclas Düring och Carl P Sylvan/Marcus Anjemark grejade platsen. Men om någon av dem har planer på att ta sig till OS så måste de upp ett snäpp. SOK kräver topp-8 vid EM i Barcelona i mitten av april eller i världscupen i Hyeres i slutet av april för att ge någon en OS-biljett.

I Nacra17 och i RS:X för damer respektive herrar gick det inte vägen med OS-platsen. Närmast var nog Ida Svensson/Rasmus Rosengren som gjorde en hyfsad insats i Nacra. Men en tveksam diskning och en kapsejsning som resulterade i en revad stor och skadad peke gjorde att OS-chanserna försvann.

Fanny Baumann gjorde en godkänd insats i RS:X men var ändå inte riktigt när att snuva ungerskan på OS-platsen. Till slut var Fanny 16 poäng efter Sara Cholnoky från Ungern.

I herrarnas brädklass försvann Adam Holms chanser redan i början av veckan. Men när vinden kom i slutet, seglade Adam upp sig och hade placeringarna 6-2-14 i de tre sista racen. Men Adam slutade på 45:e plats total.

Närmast väntar nu EM i 470 som börjar redan på måndag i Palma. En vecka senare är det dags för EM i 49er i Barcelona och i slutet av april väntar världscuptävlingar i franska Hyeres.

Svenska slutresultat

 

470
herr
 (77 deltagare)
9. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström
28. Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar 


49er herr (72 deltagare)
13. Victor Bergström/Niclas Düring
16. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark

--------------------------------------------
28. Fritiof Hedström/Victor Västernäs
54. Hannes Westberg/Albin Boman
56. Pontus Dackhammar/Marcus Höglander
67. James Olsson/Henrik Eriksson

70. Edvin Gipperth/Dennis Fonseca Karlsson


49erFX dam (34 deltagare)
28. Klara Wester/Rebecca Netzler

 

Finnjolle (73 deltagare)
10. Max Salminen
63. Johannes Pettersson

 

Laser herr (152 deltagare)
51. Anders Karlsson

76. Philip Claesson

80. Emil Bengtson

81. Albin Gipperth

Laser Radial dam (84 deltagare)
7. Josefin Olsson 

 

Nacra17 mix (44 deltagare)
19. Ida Svensson/Rasmus Rosengren 

RS:X herr (85 deltagare)
45. Adam Holm

 

RS:X dam (63 deltagare)
42. Fanny Baumann

 

2,4 (16 deltagare)
14. Fia Fjelddahl

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info