Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jen Edney/49er class

Inga svenskar i medaljfinal i Clearwater

15 FEB 2016 10:25
Sista dagen av VM för 49er, 49erFX och Nacra 17 blev inte riktigt vad de svenska besättningarna hoppats på. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark hade chansen att nå medaljfinalen men två dåliga seglingar på söndagsförmiddagen förstörde deras dag och de slutade på en sammanlagd tolfteplats.
Julia Gross/Cecilia Jonsson i 49erFX hade serien 15-8-4 på finaldagen och de slutade elva. Men för båda var det ändå deras bästa mästerskap hittills i sina respektive klasser.
  • Skapad: 15 FEB 2016 10:25

- Vi är glada över vår prestation och våra resultat här i USA. Men det hade känts skönt att ha fått ett medaljrace här på VM, säger Carl och Marcus och fortsätter:

- Nu åker vi hem och tar ett nytt tag. Sista veckan i februari åker vi till Mallorca för att träna inför vår nästa och största utmaningen, i månadsskiftet mars-april - det vill säga att segla hem en OS-nationsplats till Sverige och en OS-plats till oss själva.

Julia Gross och Cecilia Jonson tog ett stort kliv uppåt i listan under helgen, men de missade precis en plats i medaljfinalen.

- Vi känner att vi gjort en bra comeback efter alla missöden vi haft, säger Julia och ser framemot nästa tävling som antagligen blir i Palma i slutet på mars.

- Vi har ju ingen OS-plats att segla om denna gång, men det känns bra att kunna utmana alla de som skall segla OS redan nu. Det innebär att vi kan vara med direkt att slåss om nästa OS-plats 2020 som nu är målet.

I Nacra 17 slutade den unga besättningen Ida Svensson och Rasmus Rosengren på en 22:a plats totalt.

- Vi har varit mycket jämnare denna tävling. Vi har seglat i säkra spår och gjort färre misstag när det blivit svårare vind- och vägförhållanden. Vi kommunicera bättre ombord och jobbar mer som ett team. Det ger också ett bättre resultat, säger Ida och Rasmus.

Nu åker de nästan direkt till Palma de Mallorca för två träningsperioder innan de ska tävla om OS-nationsplatsen. Det blir en tuff uppgift för de unga svenskarna att vinna en plats åt Sverige i Rio. Då måste de framför allt slå grekerna och ryssar.

VM i Clearwater, USA är över. Mästerskapet har bjudit tuffa vind- och vågförhållanden men ändå väldigt varierande segling. För svensk del har det varit upp och ner. Tyvärr uteblev de riktigt bra resultaten, men många av svenskarna gjorde ändå sitt bästa VM.

Nästa stora tävling i OS-klasserna blir VM i 470 i Buenos Aires, Argentina i slutet av februari och därefter EM i Laser Radial och Laser Standard på Kanarieöarna, Spanien i början på mars.

 

Resultatlistor från VM i Clearwater, USA: http://www.manage2sail.com/…/8845f1dc-a649-4880-bf22-abf0…/…

 

Svenska placeringar.
11. Julia Gross/Cecilia Jonsson, 49erFX.

12. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49er.

20. Lisa Ericson/Hanna Klinga, 49erFX.

22. Ida Svensson/Rasmus Rosengren, Nacra 17.

30. Fritjof Hedström/Victor Västernäs, 49er.

34. Victor Bergström/Niclas Düring, 49er.

Skribent: mats Olsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info