Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/CNA

Anton och Fredrik tvåa efter första dagen

07 APR 2016 21:01
EM i 470 inleddes på torsdagen och de två svenska båtarna fick en bra start och ligger på andra respektive sjätte plats efter de tre inledande racen. Trots det var OS-klara Anton Dahlberg och Fredrik Bergström inte helt nöjda.
  • Skapad: 07 APR 2016 21:01

- Vi fick inte riktigt den öppningen vi hade hoppats på. Bokstäver i resultatlistan är aldrig bra. Men det var en ytterst tveksam situation som resulterade i DSQ för oss, säger Anton och fortsätter:

- Vi seglar fort, så vi ska bara fortsätta att göra vår grej. Samtidigt kan vi inte förneka att vi har kniven på strupen då vi har en "drop" redan nu.

Starten på torsdagen fick skjutas upp något eftersom det blåste för lite på förmiddagen. Först efter kl. 13 kom sjöbrisen och bjöd på mycket växlande förhållanden utanför Palma.

Med 69 båtar på startlinjen i herrklassen är det den största regattan för 470:or innan Rio. Därför är tävlingen extra viktig. Det gäller att sätta sig i respekt hos motståndarna, samtidigt som man fyller på sitt självförtroende.

Anton och Fredrik ligger tvåa efter serien 1-DSQ-3 i de tre inledande racen. Bakom dem jagar bland andra Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar på en sjätteplats efter serien 4-2-10. Allra bäst första dagen var argentinarna Lucas Calabrese/Juan De La Fuente.

 

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info