Hoppa till sidans innehåll

Anton och Fredrik på andraplats i 470-VM

24 FEB 2016 11:43
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har fått en mycket bra start vid VM i 470 som just nu avgörs i Buenos Aires, Argentina. Efter tre inledande race ligger duon på andraplats.
- Att vara topp tre stärker alltid självförtroendet. Men vi har åtta race kvar, säger Fredrik.
  • Skapad: 24 FEB 2016 11:43

Det blev en dramatisk start för den svenska OS-klara båten.

- Inledningen i måndags bjöd på spänning, förväntningar, frustration och glädje. Vår tanke var att runda första korken på en femteplats, men en stor gren under vattenytan klamrade sig fast runt vårt centerbord. Det var tungt förstås men vi kämpade vidare och blev elva i racet vilket var godkänt, berättar Fredrik och fortsätter:
- Andra racet levererar vi en start i världsklass för att efter någorlunda stabil segling sluta som fjärde båt i mål. Det var en dag med lätta och svårbedömda vindar. Det gillar vi.

Efter första dagen var Anton och Fredrik på femte plats. Tisdagen blev en lång väntan på vind. Men till slut, efter kl 17, blev det ett race.

- Vinden nådde precis över åtta knop och Men Fredrik fick slita som ett djur på kryssen för en vinnande position uppe vid toppmärket. En mindre bra andra kryss gav öppningen för australierna att segla förbi oss vilket de också gjorde. Men vi var tvåa i mål och vi är nöjda med dagens enda race, säger Anton:

- Men det är mycket kvar på regattan och vi ser fram emot kommande dagar med segling här i Buenos Aires!

VM:et har "bara" samlat 42 båtar, vilket ger en rak serie. Tio seglingar plus ett medaljrace med de tio i topp. Tävlingen avslutas på lördag.

Den andra svenska båten med Carl Fredrik Fock/Marcus Dackhammar har haft en mindre lyckad öppning, men har börjat klättra och ligger nu på en 26:e plats.

Länk till eventsida för 470 VM 2016

Skribent: Mats Olsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info