Hoppa till sidans innehåll
Foto: © Matias Capizzano

Anton och Fredrik fortsätter jaga VM-medalj

26 FEB 2016 09:53
Torsdagens tre race i VM för 470 klassen i Buenos Aires, Argentina gjorde att Anton Dahlberg och Fredrik Bergström halkade av pallen och ligger nu femma. Men de avslutade dagen med en stabil andraplats och är i högsta grad med i kampen om medaljerna.
  • Skapad: 26 FEB 2016 09:53

Det som det snackas mest om bland seglarna är all växtlighet i vattnet som fastnar i båtarna och ställer till med stora problem – för alla.

- Idag trodde vi att vi verkligen skulle segla på en "åker". Man kan säga att det är lika för alla, men sjögräset tar mycket fokus och så lyfter man inte blicken tillräckligt. Det kostar, säger Anton.

Torsdagens tre race gav placeringarna 26-13-2 och nu kommer medaljfinalen allt närmare.

- Vi kom tillbaka in i matchen på tredje racet och nu ser vi bara framåt. Tre race kvar och vi ska visa vad vi kan, säger Anton.

Nu återstår alltså två race i grundomgången på fredagen och en medaljfinal för de som ligger topp tio på lördag. Dahlberg/Bergström har 19 poäng upp till det nyazeeländska paret Paul Snow-Hansen/Daniel Willcox som leder just nu.
Den andra svenska båten med Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar ligger på 17:e plats och kommer inte att nå de allra bästa i detta VM.

Länk till tävlingens hemsida med resultat

 

Tidigare nyheter:

20160225- Anton och Fredrik kvar på pallplats i VM

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger kvar på en pallplats även efter tre dagars segling i VM för 470:or i Buenos Aires. Men de föll ner till bronsplatsen efter att ha blivit tionde och 15:e båt i onsdagens två race.

- Trots lite sämre resultat på dagens seglingar är vi ändå med och hugger i varje race. Den lätta vinden och att segla på en halvt uppriven gräsmatta kräver sina män, säger Fredrik och syftar på de mängder av sjögräs som ständigt fastnar på centerbord och roder.

Nu är halva VM avklarat och det väntar lätta vindar ytterligare en dag innan det blir mer fart.

- Vi har blivit lovade lättvind ytterligare en dag imorgon och vår "skuta" levererar. Bra fart, gör att vi vågar utmana de andra hela tiden, fortsätter Anton.

Den andra svenska båten med Carl Fredrik Fock och Marcus Dackhammar klättar uppåt i listan och ligger nu på en 18:e plats efter placeringarna 9 och 19 på onsdagen.

Skribent: Mats Olsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info