Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/CNA

Anton och Fredrik åtta inför sista racet

11 APR 2016 18:45
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tappade två placeringar vid måndagens två race i 470-EM på Mallorca. De ligger nu åtta inför tisdagens sista race där de tio bästa båtarna gör upp om medaljerna.
  • Skapad: 11 APR 2016 18:45

De började med en ok åttonde plats men blev sedan 20:e båt i det andra och sista acet och tappade därmed till båtarna framför. Anton och Fredrik är dock inte helt borta från själva striden om EM-medaljerna eftersom de har tre utom-europeiska båtar framför sig. Men ska de ha någon chans att knipa en pallplats måste det mesta gå deras väg i tisdagens medaljrace.

- Vi tappade alldeles för mycket på sista racet idag. Vi hade en bra chans men ”sumpa” den. Inför medaljracet har vi fortfarande en silverchans då icke européer inte kan vinna medaljer på detta mästerskap. Vinner vi medaljracet imorgon och Frankrike kommer sist samtidigt som Italien blir åtta eller sämre. Ett ”långskott” ja, men vi har slagit längre "skott” på de gubbarna förut som har gått in, säger Fredrik.

Däremot är det helt kört för den andra svenska båten med Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar. Deras två race på måndagen (27:a och 9:a) gjorde att de blev elva och får därmed inte starta i medaljracet. De var endast två poäng från en plats bland de tio bästa.

I toppen leder fortfarande OS-mästarna Mathew Belcher/Will Ryan från Australien, tolv poäng före kroaterna Sime Fantela/Igor Marenic.

 

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info