Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Villkor för inbjudan till Seglingens Mästare 2021


Inbjudan till Seglingens Mästare gäller för den tävlande (svensk medborgare) som varit ansvarig ombord på den båt som vunnit Svenskt Mästerskap samt dennes besättning. Om en icke svensk medborgare vinner ett Int SM, eller om en inbjuden tävlande inte kan eller vill delta, så erbjuds platsen till en annan besättning i en annan båtklass.

Antalet tävlande ombord ska vara fyra och det ska ingå minst 50 % av de tävlande som varit ombord på båten som vunnit det svenska mästerskapet (dock max fyra).

Den som är ansvarig ombord ska anmäla sig i Sailarena senast 14 dagar efter båtklassens mästerskap har genomförts (anmälningsfönster) samt betala anmälningsavgiften på 6.000 kr för seniorklass och 4.500 kr för juniorklass. Vid en senare anmälan sätts den anmälda på väntlista. Först till kvarn kommer att tillämpas inom anmälningsfönstret.

Den som är ansvarig ombord ska registrera samtliga i besättningen i Sailarena senast den 26 september. Anmäld och registrerad besättning ska delta i samtliga kappseglingar, men en tävlande i besättningen kan, vid sjukdom eller skada som uppkommit under tävlingen, bytas ut eller utgå efter godkännande av kappseglingskommittén.

Deltagande i regattamiddag ingår i anmälningsavgiften för hela besättningen. Eventuell specialkost ska meddelas via mejl till Isabelle Lindsten, This is a mailto link senast 26 september.

Besättningens meriter m.m. ska fyllas i via formulär här.
Kommentatorerna i live-sändningen vill veta så mycket som möjligt om besättningarna!

Samtliga tävlande ska ha en giltig tävlingslicens utfärdad av Svenska Seglarförbundet samt vara medlem av en klubb ansluten till Svenska Seglarförbundet.

 

Uppdaterad: 21 APR 2021 15:47 Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info