Hoppa till sidans innehåll

Uppladdning inför Seglingens Mästare 2021

21 SEP 2021 15:03
Om två veckor, 9 – 10 oktober, är det äntligen dags för Seglingens Mästare (fd. Mästarnas Mästare) på Marstrand. 48 besättningar bjuds in att göra upp om vem som egentligen är Sveriges bästa kappseglare.
  • Skapad: 21 SEP 2021 15:03

- Antalet Svenska Mästerskap är rekordstort i år, nästan 60 stycken har genomförts i år, berättar Isabelle Lindsten, projektledare för Seglingens Mästare. Detta har gjort att trycket på att få delta på Seglingens Mästare är hårt. Det är kul att så många vill vara med på eventet och därför har vi beslutat att öka antalet deltagande besättningar från 40 till 48.

På Seglingens Mästare blandas svenska mästare från olika klasser tillsammans med delar av SWE Sailing Team, som tidigare i år deltog på OS i Tokyo. Det är just den mixen som gör tävlingen så speciell.

Regattamiddagen på Marstrands Havshotell på lördagskvällen är också något alldeles extra. Det är en chans för seglarna att träffas och umgås men höjdpunkten är de utmärkelser som delas ut under kvällen. Här utses bland annat årets seglare, vilken junior som presterat bra under året, men det allra största är naturligtvis den person som väljs in i seglingens Hall of Fame. Detta är en person som har utmärkt sig inom idrotten segling under sin livstid.

I och med att restriktionerna kring pandemin lättas har det möjliggjort aktiviteter även på land. Basen för själva tävlingen är Strandverket på Marstrandsön. På klipporna runtomkring har man första parkett om man vill vara på plats och följa seglingarna som pågår precis utanför. På plats vid och i Strandverket kommer SSF:s samarbetspartners för Seglingens Mästare att aktivera sig. Båths och Robline visar bland annat upp ett stort sortiment av tampar, du får chansen att prata med North Sails om segel och med Marstrand Yachts kan du prata om båtar av olika modeller. Försäkringsbolaget Svenska Sjö bjuder seglare och funktionärer på after sail på Havshotellet och kan svara på frågor som rör båtförsäkringar. Riggtillverkaren Seldén kommer att vara värd för en flight i live-sändningen. SAP tillhandahåller resultaten live under hela regattan.

Domarna Claes Lundin, Leif Andersson och Johan Sjöberg välkomnar att deltagare till en domargenomgång på fredagskvällen (kl. 18.00 – 19.00 i Blå Salen på Havshotellet) där de går igenom vad man bör tänka på när man kappseglar i sprintformat. Därefter (kl. 19.15 - 20.30) tar Henrik Ottosson från North Sails samt den mycket rutinerade seglaren Tomas Skålén över och ger sina bästa trim- och båthanteringstips. Allt för att man som deltagare ska känna sig så förberedd som möjligt inför helgens drabbning.    

Kan du inte vara på plats på Marstrand 9 – 10 oktober? Inga problem! Tack vare Svenska Seglarförbundets samarbete med Nextlive sänds regattan live via SSF:s Youtubekanal och Facebook under hela helgen. Håll utkik efter länkar till sändningen på Seglingens Mästares hemsida eller Facebooksida.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info