Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

OS-medaljören dominerar i Seglingens Mästare

10 OKT 2021 08:45
Första dagen av Seglingens Mästare i Marstrand bjöd på många spännande race men blev kanske mest en uppvisning av OS-medaljören, Anton Dahlberg, som vann alla de tre race han körde på lördagen.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2021 08:45

Bild: Anton Dahlberg med hela sin besättning fv. Anton, Klara Wester, Lovisa Karlsson, Victor Bergström. Foto: Daniel Stenholm

Seglingens Mästare har en imponerande startlista med samtliga medlemmar i det svenska kappseglingslandslaget på plats. OS-medaljörerna från Tokyo, Anton Dahlberg, Fredrik Bergström och Josefin Olsson leder varsin besättning. Men också Max Salminen, olympisk mästare i London 2012 och Rasmus Myrgren, OS-bronsmedaljör i London, är också med. Och de utmanas av cirka 40 regerande svenska mästare från olika båtklasser.

Marstrand bjöd på bra seglingsväder med vindar mellan 4–7 m/s och det var alltså OS-silvermedaljören Anton Dahlberg som stod i särklass. Med sig ombord hade Anton sin tränare Victor Bergström och landslagskompisarna Klara Wester och Lovisa Karlsson.

På andraplats, två poäng efter Anton Dahlberg, ligger Niklas Edler och hans besättning. Niklas är den ende som vunnit Seglingens Mästare tre gånger. På lördagen hade han serien trea-etta-etta i sina tre race.

Noterbart är att Tim Shuwalow, som ligger trea, kvalificerat sig till Seglingens Mästare, genom att vinna SM för radiostyrda båtar. Men Tim är inte bara bra på att styra små båtar från land utan också en riktigt vass ”vanlig” kappseglare - vilket han visade genom att bli tvåa-etta-tvåa i sina tre race på lördagen.

Totalt hann arrangören, Svenska Seglarförbundet, med 18 race om cirka tio minuter vardera. Det betyder att samtliga 46 besättningar fick köra tre race var. Det betyder också att ytterligare tolv race – eller två race per besättning – ska hinnas med på söndag förmiddag och lunch innan det är dags för de åtta bästa att göra upp i finalen som körs kl. 14:30.

Räkna med en tuff söndag där vindprognosen talar om vindar på Marstrand runt 10–12 m/s.

Seglingarna sänds live på söndag på Youtube: https://youtu.be/yVJeASqdSok

För mer information besök Seglingens Mästare - Svenska Seglarförbundet (svensksegling.se) och följ Seglingens Mästare på Facebook.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info