Hoppa till sidans innehåll

Nykomling tog hem SM i J/70

07 SEP 2020 09:31
Jonas Kjellberg från KSSS tog hem J/70 SM, Grundig Sailing Cup efter en imponerade och jämn segling, där besättningen bemästrade varierande förhållanden på bästa sätt.
  • Skapad: 07 SEP 2020 09:31

Kjellberg som gör sin första säsong i J/70 och seglar en av KSSSs andelsbåtar, har tidigare mycket erfarenheter från bland annat Melges 20 på en internationell nivå.

Övriga prispallen bestod också team som gjorde sitt första J/70-SM, men som förstås har mycket erfarenheter sedan tidigare. Andra platsen togs av Filip Engelbert, KSSS och tredje platsen av mycket välmeriterade Carl P Sylvan GKSS.

Seglingarna gick på Mälaren 29-30 augusti med Ekerö Båtklubb som arrangör. Efter mycket lätta förhållandes under fredagen bjöd lördagens ruskväder på riktigt fin segling, 5 delseglingar avklarades med planandes J/70 som sken upp de annars gråa förhållandena.

Söndagen bjöd på fina finalförhållanden, där Kjellberg delvis kunde bevaka hem segern.

-Vi saknade ju dessvärre vår nordiska grannar på årets SM då de ju inte kunde ta sig hit. Men vi kan konstatera att den inhemska J/70 flottan fortsätter att växa, bland annat då genom brittiska importer och bara till SM var tre båtar med som har kommit till Sverige till denna säsong och tagit denna väg säger Janne Björnsjö från Svenska J/70 förbundet.

-Många svenska klubbar äger J/70s för att använda i sin verksamhet på olika sätt. Kul då att konstatera att en välskött klubbåt kan vinna ett SM och även kul att arrangörsklubben från Ekerö med två deltagande klubbåtar hade med seglare både från juniorverksamheten och fyra seglare sprungna ur seglarskolan med J/70 för tjejer som nu är inne på tredje säsongen.

Kompletta resultat finns på; https://bit.ly/3hJycwH

Skribent: Svenska J/70 förbundet

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info