Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Mästarna jagar mästartiteln bland mästare

11 OKT 2020 08:56
Första dagen av Mästarnas Mästare i segling i Marstrand bjöd på spännande seglingar där flera av förhandsfavoriterna höll för trycket.
  • Skapad: 11 OKT 2020 08:56

Av 40 besättningar med idel svenska mästare och landslagsseglare från olika klasser var Fareast-seglarna stabilast – tätt följda av svenska mästarna i Starbåt och landslagsseglarna i 470 dam som fått ett wildcard.

Fareast-mästarna, med den rutinerade duo Mikael Lindqvist som rorsman och Sandra Sandqvist som taktiker tillsammans med Martin Gadman och Henrik Ottosson, lyckades bli etta, etta och tvåa i de tre racen som de hann med under lördagen.

- Det här är fantastiskt och lite överraskande eftersom vi satte ihop gänget i sista minuten. Det är verkligen jättekul att få möta alla duktiga seglare på vattnet och minst lika roligt att få träffas på land och snacka segling en hel helg, säger Mikael Lindqvist.

Starbåtsseglarna med Tom Löfstedt, Johan Tillander, Jakob Gustafsson och Jimmy Hellberg hade en nästan lika bra dag och var tvåa, tvåa och etta i sina race. De följdes i sin tur av Olivia Bergström och Lovisa Karlsson, som till vardags jagar en OS-plats i 470, som hade serien etta, etta, fyra. Med ombord på båten hade de Julius Hallström och Björn Lundgren.

Totalt deltar 40 besättningar i seglingarna som avgörs i korta race (cirka tio minuter) med åtta besättningar åt gången. På lördagen hann arrangören med 15 race vilket innebar att varje besättning fick segla tre race var. Men dagen började inte så bra. Starten blev uppskjuten drygt en timme eftersom det inte fanns någon vind. Sakta men säkert byggde vinden på inne i Marstrands hamninlopp och på eftermiddagen blev det ganska tuffa seglingar i 5–6 m/s. I slutet av dagen bröt till och med solen igenom molntäcket.

På söndagen hoppas arrangören kunna genomföra ytterligare tio race, det vill säga, två race för varje besättning. Därefter väntar semifinal med de 16 bästa och till slut en final då de åtta främsta i helgens seglingar gör upp om titeln; Mästarnas Mästare.

Följ seglingarna live här.

Resultat via SAP Sailing hittar du här.

Deltagarlista hittar du i Sailarena här.

Följ Mästarnas Mästare på Facebook här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info