Hoppa till sidans innehåll

Favoritseger på Trissjolle-SM

03 AUG 2020 09:32
De rutinerade trissjolleseglarna, Claes Gilborne och Björn Sandberg, har vunnit många SM-medaljer – men aldrig i samma båt. Så när de seglade tillsammans i helgens SM dominerade de seglingarna och vann i imponerande stil.
  • Skapad: 03 AUG 2020 09:32

SM arrangerades av Linköpings Jolleseglarklubb i samarbete med Linköpings Segelsällskap och avgjordes i lätta vindar på Roxen utanför Linköping.

Claes Gilborne och Björn Sandberg imponerade med fyra spikar, en andraplats och en tredjeplats i de sex racen. De vann sex poäng före juniorbesättningen Jonathan Llado Krensler och Johan Kylebäck, som också seglade mycket stabilt. De två var en poäng före trean Joachim och Johanna Stadig.

- Vi har haft en bra helg med jättebra stämning och en fin social samvaro, givetvis med distans, berättar evenemangsansvarige bo Rogalin och fortsätter:

- Vi har haft många duktiga juniorbesättningar här i helgen, vi har haft seglare från nio till 70 år och runt 40 procent av deltagarna är kvinnor.

På grund av Coronarestrktioner var maxantalet 25 båtar och det var de som anmälde sig först som fick delta.

Arrangörerna fick skjuta upp första start på lördagen till kl 15 men de hann ändå med tre av fyra planerade race, på cirka 45 minuter, även om den nordliga vinden aldrig nådde över tre m/s.

Söndagen blev lite bättre. Vinden var sydlig och som mest cirka fem m/s och därmed kunde banorna läggas lite längre.

 

Foto: Fredrik Hellman

 

Länk till fler bilder från Trissjolle-SM: https://www.dropbox.com/sh/bothzqn15a8gfs6/AAD84lP6YhCtsjT7KJctRRF8a?dl=0

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info