Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Om Mästarnas Mästare


Varje år koras ca 50 Svenska Mästare. Dessa SM-titlar avgörs i allt från stora båtar med 20 personers besättning till små radiostyrda båtar med en person bakom spakarna i en radiostyrd båt. Juniorer blandas med seniorer. 

På tävlingen Seglingens Mästare (tidigare Mästarnas Mästare), som hålls årligen sedan 2006, avgörs vilken av de svenska mästarna som är Sveriges främsta kappseglare.

Inbjudna rorsmän väljer sin besättning men ska i mesta möjliga mån använda den besättning som hen vann mästerskapet med. Tävlingen seglas med grundomgång, semifinal och final. Racen seglas på korta banor nära land i båttypen J/70. 

Upp till 40 lag kan delta totalt. 

 

OBS! 

Seglingens Mästare anpassar formatet

 På grund av de rådande omständigheterna med Coronapandemin så är det många svenska mästerskap som tvingats ställas in. Detta påverkar även det populära seglareventet Seglingens Mästare. För att inte tvingas ställa in eventet så har vi beslutat att vid den händelsen att ett svenskt mästerskap för säsongen 2020 ställs in så kan ett klassförbund skicka den/de som vann det svenska mästerskapet året innan. Detta medför att vi fortsatt kan hålla, den av seglarna uppskattade, tävlingen vid liv. Vi ber att få återkomma med förnyad information om vi tvingas göra andra ändringar.

 För Svenska Seglarförbundet

 Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig

Uppdaterad: 27 APR 2018 13:46

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info