Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Välkomna till Marstrand 13 – 14 oktober!

18 SEP 2018 15:49
Marstrand värmer återigen upp inför årets mest prestigefyllda tävling – Mästarnas Mästare. Då ska det avgöras vilka som är Sveriges bästa bankappseglare 2018.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2018 15:49

Samtliga SM-guldmedaljörer i segling bjuds in och dessutom kommer ett antal av landets absoluta främsta landslagseglare.

Mästarnas Mästare avgörs alltså på Marstrand även i år. Marstrands Segelsällskap och Svenska Seglarförbundet välkomnar totalt 40 lag. Det härliga med detta event är blandningen av gamla och unga, tjejer och killar. Här möts den lilla optimistseglaren och de äldre seglarna i de större kölbåtsklasserna. Alla seglar under samma förutsättningar i sportiga J/70-båtar. Seglingarna sker på en kort bana nära land, som åskådare kan man nästan känna på båtarna när de seglar förbi.

I år uppmanar Svenska Seglarförbundet SM-vinnarna att i så stor utsträckning som möjligt mixa sin besättning med tjejer och killar. Detta är en del i att leva upp till visionen, svensk segling – tillgänglig för alla, och samtidigt aktivt jobba med Riksidrottsförbundets mål för en mer jämlik idrott.

Den sociala biten är också viktig, seglare och åskådare vill passa på att umgås och prata om dagens seglingar och säsongen som varit. Därför bjuder Svenska Sjö in till after sail på Marstrands Havshotell efter seglingarna på fredagen. Alla är välkomna i mån av plats.

På lördagskvällen hålls den traditionella regattamiddagen som är årets seglingsgala. Här delas ett antal av årets utmärkelser ut, t.ex. årets kvinnliga och manliga seglare. En person som betytt mycket för svensk segling väljs även in i seglingens Hall of Fame.

Det finns flera sätt att följa Mästarnas Mästare på, bäst självklart från kajkanten på plats. Men om man inte har den möjligheten kan man bänka sig framför datorskärmen och titta på live-sändningen via hemsidan eller på hamnen.se. Parallellt kan man se resultaten och analysera seglingarna ytterligare via SAP Sailing Analytics. På Mästarnas Mästares Facebook-sida laddas det löpande upp bilder och annan information.

Program
Lördag 13 oktober
kl. 09.30 – ca 16.00 Kappseglingar pågår
16.00 – 18.00 After Sail på Marstrands Havshotell
ca 19.30 Regattamiddag

Söndag 14 oktober
09.30 – ca 14.30 Kappseglingar pågår
ca 15.00 Prisutdelning

Följ Mästarnas Mästare på Facebook

Se deltagarlistan i Sailarena här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info