Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kvalregler till internationella mästerskap i ungdomsmatchracing


Grundläggande princip för uttagning av lag till ungdomsmästerskap i matchracing
Uttagning via kvaltävlingar eller kvalserier ska i största möjliga mån användas då utvecklingen av matchracingseglare kan ske mycket snabbt under ungdomsåren. Ska en enskild tävling eller serie fungera som uttagning ska detta meddelas till de tävlande i samband med inbjudan/NoR. Kvalet eller serien ska ge möjlighet för många svenska besättningar att delta. D.v.s. kvaltävling ska inte ske i utlandet utom i undantagsfall. Uttagningen ska om möjligt ske i relativt likvärdiga båtar som huvudtävlingen.
Kan inte en uttagning ske på ovanstående villkor kan ISAF:s världsranking i matchracing användas för att utse den som ska representera Sverige.

Uttagning till Ungdoms-EM i matchracing:
USM ska i största möjliga mån användas som kval till UEM. Om USM ligger minst en tre veckor före UEM kommer årets USM fungera som kval till UEM. Om USM ligger mindre än tre veckor före UEM kommer föregående års vinnare av USM att få representera Sverige, förutsatt att de tävlande uppfyller kravet om åldersbegränsningen (deltagarna ska vara under 22år den 31 december året för UEM).    

Uttagning till Ungdoms-VM i matchracing:
Uttagning till UVM sker efter den ISAF-ranking som ligger närmast i tid inför Request for Invitation ska vara inlämnad, 9 October 2019 för UVM 2020. För UVM gäller att deltagarna ska vara under 23år den 31 december året för UVM.    

Observera att det är olika ålsersgränser för deltagande på USM och för uttagning till UEM och UVM. Uttagningen till de internationella mästerskapen baseras även ibland på föregående års USM, i de fall UEM eller UVM arrangeras före eller mycket nära inpå USM.

Uppdaterad: 06 MAJ 2019 09:53

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad