Hoppa till sidans innehåll

Lätta vindar på Ungdoms SM i matchracing

04 SEP 2021 18:55
Det har varit lätta och skiftiga vindar under hela lördagen på Hamnefjorden utanför Skärhamn. Detta har gjort det extra klurigt för både seglare och tävlingsledning.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2021 18:55

Trots de lätta vindarna på 0-4 m/s har seglingen gått smidigt och 16 flighter har genomförts. I resultatet är det väldigt tight i toppen då både Marius Westerlind, Carl Hörfelt och Jonathan Llado har vunnit alla sina matcher förutom 1.

Carl Hörfelt berättar att det har varit väldigt lätta vindar och vridit där ute på vattnet idag. Viktigast har varit att inte glömma bort att segla båten fort i stridens hetta. Inför imorgon ska vi ladda med god middag ikväll och tar med oss dagens lärdomar inför morgondagens race.

En som följt alla seglingar från vattnet är mästerskapscoachen Johanna Berqvist. Det har varit kul att se utvecklingskurvan och hur alla team börjar bli varma i kläderna säger Johanna. Imorgon tror jag att det kommer bli väldigt tighta finalrace.

Under morgondagen väntas fina och något starkare vindar efter lunch. Då kommer semifinaler och finaler att seglas och en mästare ska koras. Vinnaren tilldelas inte bara SM-titeln utan även en eftertraktad biljett till Seglingens Mästare som går 9-10 oktober på Marstrand.

Skribent: Lovisa Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad