Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kevin Blomkvist

Fartfyllt på USM i matchracing

27 SEP 2020 17:34
Efter en nervkittlande final var det Marius Westerlind, Olle Lindbom och Hugo Westberg från GKSS som vann Ungdoms-SM i matchracing. De får därmed representera Sverige på UEM 2021 och delta på Mästarnas Mästare om två veckor.
  • Skapad: 27 SEP 2020 17:34

Oskarshamn bjöd på växlande vindar, lördag morgon var det stiltje men på söndagen var det fina seglingsförhållanden med vindar uppåt 10 m/s och strålande sol. Hela grundomgången genomfördes, de 14 deltagande besättningarna fick därmed segla sex matcher var. Därefter seglades semifinal och slutligen finalen, som avgjordes med tre matcher.

-          Seglarna har varit nyfikna och har velat lära sig under hela helgen, säger mästerskapscoach Johanna Bergqvist. De har kommit fram till mig och bett om tips, så det har varit en fantastisk helg. Förhoppningsvis är det flera av dessa besättningar som nu vill fortsätta med matchracing framöver.

I matchen om bronset tog Isabelle Bergqvist, Oliver Österberg och Josefine Åkesson från Hjuviks Båtklubb två raka segrar mot Oscar Engström, Martin Carlsson och Malcolm Björsson från GKSS. Men finalen fick avgöras med tre matcher eftersom Linus Lindquist, Linus Berglund och Kasper Nordenram från Trälhavets Båtklubb bjöd på hårt motstånd mot Marius, Olle och Hugo. I den sista och avgörande matchen blev det slagduell på första kryssen där Marius, Olle och Hugo rundade kryssmärket först och därefter kunde behålla sin ledning hela vägen in i mål.

-          Det har varit en otroligt fin helg, berättar Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet. Stämningen bland seglare och funktionärer har varit på topp, allt har flutit på i ett bra tempo och Oskarshamns SS har gjort ett kanonbra jobb.

Se resultaten här.

Segrare USM
Foto: Kevin Blomkvist

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad