Hoppa till sidans innehåll

UVM i Matchracing är igång

30 AUG 2019 11:01
Ungdoms VM i Matchracing seglas i Ekaterinburg i Ryssland 13-17 augusti. Team Holmberg är på plats för att representera Sverige.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 11:01

Det svenska teamet består av Måns Holmberg (rorsman), Wille Kark (taktik), Wilhelm Eriksson (trim) och Simon Alm (fördäck) och även om killarna var och en för sig har många meriter är detta första tävlingen tillsammans. 

- Vårt mål är att ta oss till semifinal och ta det därifrån. Det är svårt att veta hur vi står oss eftersom vi aldrig seglat tillsammans tidigare. Men det har känts bra på de två träningar vi gjort här borta, säger Måns Holmberg. 

Tävlingen seglas i båttypen Ricochet-747, samma som användes vid Dam-VM som arrangerades på samma plats förra året. Båten är väldigt annorlunda mot M32an som Måns senast seglade när han gick till kvartsfinal på senior VM på Marstrand tidigare i somras.

- Vi seglar på en liten sjö i gamla omoderna båtar, och det ser ut att bli lätt skiftig vind. Så det kommer bli svårseglat, men vi ser fram emot det, säger Måns. 

Det är ett tufft startfält med många högt rankade team. Måns är den tredje bäst rankade rorsmannen, nästefter Nick Egnot-Johnson och Matthew Whitfield. 

Deltagare 
Nick Egnot-Johnson, 
NZL
Matthew Whitfield, GBR
Måns Holmberg, SWE
Thomas Grimes, AUS
Aurelien Pierroz, FRA
Rocco Attili, ITA
Jeppe Borch, DEN
Jack Parkin, USA
Mark Abdrakipov, RUS
Igor Tarasiuk, POL
Kodai Mutsuda, JPN
Jakub Halouzka, CZE

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad