Hoppa till sidans innehåll

Tuff segling när USM avgjordes

03 OKT 2018 15:06
Det var en tuff helg för seglarna när Ungdoms SM i Matchracing skulle avgöras, både starka vindar och tighta situationer på banan. Till sist lyckades Marius Westerlind med besättning knipa guldet framför Team Bergqvist.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 15:06

Det var högt tryck på intresseanmälan till årets USM och efter att tolv lag blivit inbjudna var reservlistan lång. Några dagar innan tävlingens start fick tävlingsledningen ett återbud och i reservlistan fanns Marius Westerlind. 

- Det blev lite stressigt, säger Marius. Vi trodde inte att vi skulle få en plats. Jag och Axel (Pantzare) var fortfarande lediga men vår tredje besättningsmedlem hade bokat upp annat i helgen. Så vi fick snabbt hitta en ersättare. 

De fick tag på Samuel Fredriksson, en klubbkompis till Marius och efter 30min träning var det dags för race. Inte mycket till förberedelsetid, men teamet hade en tydlig plan.
- I och med att vi inte har seglat matchracing tidigare så är det nog många som underskattar oss, så det tänkte vi utnyttja, fortsätter Marius. Vår plan var att förvåna och segla agressivt på en gång. 

Det blev många tighta matcher under helgen, även om det var svårseglat i hård vind och höga vågor. Coachen Niki Blessar var imponerad över den höga nivån på deltagarna! Efter en grundomgång som seglades i två grupper var det fyra lag som utmärkt sig lite extra; Johanna Bergqvist, Oscar Engström, Carl Ljunggren och Marius Westerlind. 

Johanna vann över Carl i semifinalen, som sedan vann petitfinnalen mot Oscar, och därmed tog hem bronset. Finalen mellan Johanna och Marius blev tight och många straff delades ut. Tillslut var det surfarna på länsen som avgjode. 

Samuel fick offra sin sovmorgon, "men det va det värt" sägen han och skrattar.  

Fullständig resultatlista 

Bilder och videoklipp på tävlingens Facebooksida 

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad