Hoppa till sidans innehåll

Rutinerat startfält i årets USM

28 SEP 2018 19:38
I helgen är det dags för årets upplaga av Ungdoms SM i Matchracing. Årets startfält är det starkaste på många år!
  • Uppdaterad: 28 SEP 2018 19:38

- Det är ett riktigt starkt starkt starfält i år. Sju av de tolv besättningarna har seglat USM tidigare och det duggar tätt bland övriga meriter, säger Emelie Lindström, tävlingsansvarig. 

17 lag ansökte om att få en av de 12 platserna. Maxåldern på deltagarna är 23 år. De seglar C55 med tre personer i var  besättning. Mycket står på spel, det finns både prispengar och biljetter till Mästarnas Mästare att hämta. Vinnaren får även en möjlighet att representera Sverige i EUROSAF European Youth Match Racing Championship 2019.

- Det märks tydligt att de svenska damerna har haft framgångar på matchracingbanan, det har smittat av sig på de yngre tjejerna. 20 av de 35 tävlande är tjejer, fortsätter Emelie. 

Under Ungdoms SM i matchrace kommer det finnas möjlighet att följa seglingarna såväl på plats i Kullavik och på webben. I Kullavik kommer ni kunna följa seglingarna live ute på piren. På piren kommer också Louise och Olivia Lindqvist vara officiella kommentatorer för USM där det kommer bjudas på intervjuer, kommentering av seglingarna och mycket mer därtill. 

På webben (i detta evenemang på Facebook) kommer ni kunna se på live-sända intervjuer, följa resultaten live och ta del av spännande information om seglingarna.

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad