Hoppa till sidans innehåll

Från USM, ut i världen

21 AUG 2017 13:54
För många etablerade matchracingseglare har Ungdoms SM i Matchracing varit en språngbräda in i den nya disciplinen. Johanna och hennes team seglade USM för första gången 2016 och det ledde till inbjudan till UVM i Newport!
  • Uppdaterad: 21 AUG 2017 13:55

Här är en hälsning från Team Bergqvist:
Efter 15 timmars resa till LA var taxituren därifrån till Newport inte det roligaste vi vart med om. Men när vi väl kom fram var det värt all väntan. Familjen vi bodde hos tog emot oss på bästa sätt, redan samma kväll kändes vi som en del av familjen:)

Dagen därpå började den första av två träningsdagar och det var väldigt kul att få komma ut och testa de nya båtarna, Governors cup 22.

När tävlingen sen drog igång insåg vi snabbt att detta var både den svåraste tävlingen matchracingmässigt men även den bäst arrangerade tävlingen vi vart på tillsammans.

Alla lagen hade varsin båt som man lottade fram varje morgon, sen hade man denna båt hela dagen så de ödslade ingen tid på båtbyten. Efter morgonmötet skulle alla lämna bryggan kl 10.30 varje morgon, då åkte startfartyget förbi med en lång lina som alla fick sätta fast sig vid och sen drogs vi ut till banområdet. Man kan ju tro att det ska blåsa när man väl seglar i Stilla havet, men från och till var det väldigt ont om vind. Trots detta lyckades dom få igenom en dubbel round Robin på ca 2 dagar! 

Detta pågrund av att de körde 6 matcher i ett flight, alla båtar seglade alltså hela tiden. Och de startade nästa flight innan sista matchen i föregående flight gått i mål, så det var riktigt högt tempo. Vi älskade det, att få möta de bästa ungdomarna i världen i så många matcher har verkligen fått oss att vilja satsa hårdare!

I början av VM hade vi det tungt med båtfarten, både för att vi trimmade fel och ja styrde för mycket med rodret i manövrerna. Men när vi fick detta förklarat för oss började vi vinna lite matcher och vi slutade tillslut på en nionde plats. 

Vi är inte helt nöjda med placeringen i sig men själva veckan kunde inte blivit bättre:)

UVM har även gett oss nya möjligheter då vi blivit inbjudna att segla en ungdoms regatta i Sydney i slutet av november, så det blir vår nästa stora resa:)

Vi ses på USM! 
Johanna B, Isabelle, Fanny, Ellinor och Johanna T

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad