Hoppa till sidans innehåll

Årets kommentatorer: Olivia och Louise Lindkvist

25 SEP 2018 11:04
I matchracing är det mycket som sker, och fort går det. För att guida publiken, både på land och online har vi två seglingstokiga systrar från Uppsala, Louise och Olivia!
  • Skapad: 25 SEP 2018 11:04

Vilka är Louise och Olivia?
- Vi är ett syskonpar på 24 och 18 år och kommer ifrån Uppsala. Vi har seglat en del olika jollar (opti, 2-krona, e-jolle). Louise flyttade i början av 2016 till Göteborg för att segla matchracing, medan Olivia fick stanna i Uppsala för att gå klart skolan och fortsätta segla i e-jollen. Just nu är Louise tail i Swedish Women’s Match Racing Team och Olivia seglar Allsvenskan för ESK Uppsala.

Vilka komponenter är viktigt i ett lag?
- Det ska vara lugn och saklig kommunikation ombord på båten. Var person har sin plats, så det inte blir massa spring. Ha en öppenhet i laget, alla ska känna sig trygga att uttrycka sina åsikter eller önskemål utan att känna sig förlöjligad eller förbisedd.

Vad är det som är speciellt med matchracing?
- Det speciella med matchracing är det taktiska spelet. Vad kommer motståndarens nästa drag vara? En måste förstå konsten att genomskåda och kontra motståndaren.

Vad är era tankar inför er roll som kommentatorer på USM?
- Vi ser fram emot att ta del av spännande segling och att försöka ge åskådarna en så tydlig bild av matchracing och de matcher som pågår. Vi ska göra det till en fröjd att titta på.

Fun fact: Louise tror att Olivia gör exakt som Louise gör; började segla, går på skolan Louise gick på med samma exakt samma lärare, seglat samma båtklasser med samma lag och vill flytta till Göteborg och bo hemma hos Louise. Men egentligen är Olivia mer noggrann än Louise, så hon tar över det Louise tröttnar på och optimerar det och gör det snäppet vassare - Olivia måste ju vara bättre.

 

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad