Hoppa till sidans innehåll

Årets coach: Niki Blässar

29 AUG 2018 18:54
Enligt tradition kommer en etablerad matchracingseglare till USM och ställer upp som coach och ger tips och råd till deltagarna. Årets coach är Niki Blässar från Swedish Women's Match Racing Team!
  • Uppdaterad: 29 AUG 2018 18:55

Vem är Niki? 
- Jag är 23 år och kommer ifrån Helsingfors (Finland). Har seglat en del olika jollar (opti, zoom8, ByteCII, Laser Radial och 470), OS-satsat med 470 och sedan Match Racing. Varit rorsman i alla ovan nämnda klasser men just nu storskot/taktiker i Swedish Women’s Match Racing Team i GKSS.
Swedish

Vilka komponenter är viktigt i ett lag? 
- Vårt lag (SWMRT) är en go blandning av tjejer med olika bakgrunder och det viktigaste är en god sammanhållning i laget genom öppenhet och främst av allt att att ha det skoj tillsammans. 

Vad är det som är speciellt med matchracing? 
- Match Racing är kul för att man hamnar alltid i nya situationer och möjligheterna för att utvecklas är oändliga. När man knäckt en nöt finns alltid nästa att jaga.

Vad är dina tankar inför din roll som coach på USM?
- Jag ser fram emot att dela med mig av erfarenheter och tips & tricks för de yngre lagen. Lördagen är även kaffets dag och det skall såklart firas med fika!

Fun fact: Var med på mitt första Match Racing VM år 2010 med team Silja Lehtinen som två år senare tog OS brons i London.


Women's Match Racing Team startades 2015 och har sedan dess varit ett team att räkna med på både dam- och öppna matchracingtävlingar. 

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad