Hoppa till sidans innehåll

Team Abenius vann

27 SEP 2016 13:34
Elva lag från olika håll i Sverige samlades i helgen i Kullavik för att göra upp om det svenska ungdomsmästerskapet i Matchracing. Alla lagen bestod av flera välmeriterade unga seglare så det skulle verkligen bli en tuff kamp!
  • Uppdaterad: 14 OKT 2016 14:28

USM är en tävling för unga seglare där huvudfokus är att seglarna ska lära sig mycket och utvecklas i sin segling. Då flera av lagen har inte har seglat så mycket matchracing tidigare började helgen med träning och genomgång med mästerskapscoachen Marie Björling Duell.
Lördgen började med en Round Robin där alla möter alla i två grupper. De sex bästa lagen gick sedan vidare till en andra Round Robin för att ta ut fyra lag till semifinal och sedan seglades final och petitfinal (om bronset). 
Det fina vädret gjorde att många åskådare kom ner till hamnen och även flera förbipasserande stannade till för att titta på seglingarna. Speakern Alexander Abenius höll spänningen uppe för både åskådarna på plats och de som följde tävlingen via nätet.

Segern togs till slut av Team Abenius med besätningen Victor Abenius, Marcus Bergqvist och Isabelle Bergqvist , som slog Team Ljunggren med besättningen Carl Ljunggren, Hugo Björklund och Hanna Koba i finalen. Bronset togs av Lovisa Karlsson, Dennis Fonseca Karlsson och Albin Boman. 

 

Alla resultat hittar ni här

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad