Hoppa till sidans innehåll

Hjuviks tjejer vann USM i matchracing

25 SEP 2017 11:05
12 ungdomslag deltog på helgens USM i matchracing i Kullavik. När alla matcher var seglade stod Johanna Bergqvist, Isabelle Bergqvist och Johanna Thiringer från HjBK som segrare och får därmed en biljett till Mästarnas Mästare och UEM 2018.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2017 13:08

Lätta men fina vindar gjorde det möjligt för arrangören att genomföra många matcher. Coacherna Karin Knigge och Kim Kling gav alla besättningar sina bästa tips om matchracing och kommenterade även seglingarna via livesändning på Facebook. 

Johanna, Isabelle och Johanna vann två matcher i grundomgången och tog sig därmed vidare till semifinalen där de vann två raka matcher mot Måns Holmberg, Pontus Dackhammar och Olivia Bergström från GKSS. I finalen mot Oscar Engström, Hugo Westberg och Olle Aronsson från LeSS var det riktigt tight och spännande men tjejerna seglade stabilt och tog även där två raka segrar. 

- Det var kul att det var stor spridning med deltagare från hela landet och flera seglare, som normalt inte seglar matchracing deltog, kommenterar Karin Knigge. Det är härligt att se att nya kontakter etableras när lagen sitter i ribben tillsammans. Vi som coacher fick många frågor under helgen och hoppas att vi har bidragit med vår kunskap till alla. 

Svenska Seglarförbundet riktar ett stort tack till seglarna, funktionärerna och Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb för ett härligt evenemang!

Se hela resultatlistan här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad