Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms SM i matchracing 2014

29 JAN 2014 08:00
Det blir favorit i repris för Ungdoms SM i matchracing när Råå Jolleklubb står som arrangör även 2014. USM är en fartfylld regatta där regelkunskaperna sätts på prov. Sätt ihop ert team och delta!
  • Skapad: 29 JAN 2014 08:00

Datum för USM är 29 - 31 augusti i samband med Helsingborgs nya stadsfest HX. Gröningen i Helsingborg kommer att fyllas med olika idrotters aktiviteter och segling är självklart på plats för både tävling och prova-på.

För att få vara med på USM behöver besättningarna fylla i en intresseanmälan här på hemsidan. Uppfyller besättningen kraven kommer en inbjudan till tävlingen i retur. Först och främst måste man vara max 23 år. SSF kommer sedan att titta på vilken ISAF-ranking rorsman har, varifrån i Sverige besättningen kommer m.m. Totalt kan 12 besättningar delta.

Man behöver inte ha så mycket erfarenhet av matchracing innan tävlingen, på plats finns en mästerskapscoach, som ger tips och råd om hur en match racingtävling går till. Men det är en fördel om man är ganska kunnig på reglerna, dessa utnyttjas till max under en match.

Läs inbjudan här och fyll i intresseanmälan här.
Mer information om USM hittar du här.

Skribent: Isabelle Mungsgård

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad