Hoppa till sidans innehåll

Ungdomarna gör upp i matchracing-SM

28 AUG 2014 06:00
I helgen avgörs vem som blir svensk ungdomsmästare i matchracing. Tävlingen genomförs i samband med stadsfesten HX mitt i centrala Helsingborg. Matchracing är en högintensiv gren inom segling där regelkunskaperna sätts på prov. Till sin hjälp har alla lagen mästerskapscoachen Marie Björling Duell, en mycket erfaren matchracingrorsman, som länge var med i den absoluta toppen på världsrankingen.
  • Skapad: 28 AUG 2014 06:00

12 lag är anmälda och maxåldern på deltagarna är 23 år. De seglar C55 och är därmed tre personer i besättningen. Mycket står på spel, det finns både prispengar och biljetter till Mästarnas Mästare att hämta. Vinnaren får även en möjlighet att representera Sverige i EUROSAF European Youth Match Racing Championship 2015.

Man kommer att kunna följa seglingarna från strandkanten, då banområdet ligger precis norr om Norra Hamnen, utanför grönområdet Gröningen i Helsingborg. Här händer massor under helgen, då Helsingborg bjuder in till sin nya stadsfest, HX. Hela Gröningen kommer att fyllas med föreningar och andra idrottsaktörer och det finns en möjlighet att prova på alla möjliga olika sporter, så även segling.

Här hittar du deltagarlistan för USM 2014.
Klicka här för att läsa mer om stadsfesten HX.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad