Hoppa till sidans innehåll

Mycket står på spel på Ungdoms-SM i matchracing

21 JUN 2014 06:00
USM i matchracing går 29 – 31 augusti mitt inne i Helsingborg samtidigt som Helsingborgs stadsfest HX. Det är mycket som står på spel under tävlingen så om man är tre ungdomar under 23 år ska man absolut passa på att vara med.
  • Skapad: 21 JUN 2014 06:00

Först och främst tävlar de 12 besättningarna om ett SM-guld. Detta leder till en inbjudan till Mästarnas Mästare i Båstad senare på hösten, där alla svenska mästare möts en intensiv helg för att göra upp om vem som är bäst på bankappsegling. Förutom detta skickas även USM-mästarlaget till UEM i matchracing 2015. Exakt var denna tävling kommer att gå av stapeln är inte bestämt ännu.

Utöver allt detta delas även 2 500 kr ut i prispengar, fördelat på 1:a, 2:a och 3:e pristagarna.

Seglingarna kommer att avgöras precis utanför grönområdet Gröningen i centrala Helsingborg. På Gröningen kommer det att sjuda av aktiviteter i samband med HX, flera idrotter kommer att vara på plats och ha tävlingar och prova-på-aktiviteter. Bara det är väl värt ett besök i Helsingborg denna helg.

En mästerskapscoach kommer att vara på plats för att hjälpa lagen att segla så bra matchracing de bara kan. Därmed måste man inte vara expert på denna gren vid start, det går bra att lära sig på vägen.

Läs inbjudan här.
Gör er intresseanmälan här.
Läs mer om stadsfesten HX här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad