Hoppa till sidans innehåll

SM-titel korad i Ungdoms matchracing

26 SEP 2011 00:13
En rutinerad GKSS besättning tar hem segern i helgens Ungdoms SM i Matchracing.
  • Skapad: 26 SEP 2011 00:13

Inte helt otippat tar Viktor Ogeman, Johan Cerwell och Jesper Gunneling hem SM-titeln i Ungdoms SM i match racing. En rutinerad besättning som efter Round Robin endast förlorade en segling och i finalseglingen vann med 2-1 mot BrSS´s Nils Åkervall, Patrik Jacobsson och Petter Barreng.


Vinnarna har sedan 3 år tillbaka tränat i GKSS Match race center och seglar normalt sett de större kölbåtarna DS 37. Här har de delat upp sin ordinarie besättning på 2 team. Viktor Ogeman, rorsman i den vinnande besättningen är mycket positiv till att segla de mindre C55-båtarna. -Båtarna är perfekta för matchracing. Lagom snabba för att utveckla sig och inte för komplicerade att hantera så alla kan vara med.
För övrigt presterade GKSS´s match race center mycket väl med hela tre besättningar i topp fyra klungan.


Stenungsbaden Yacht Club Hotell delade generöst ut prischeck till ettan, tvåan och tredjepristagaren.


Tight match mellan Ogemans besättning och Åkervall. FOTO: SSF

Totalt klarade StSS seglingsledning genomföra 27 flighter under helgens Ungdoms SM i matchracing. Med söndagens sydliga vindar omkring 4-5 m/s kunde det inte bli bättre förutsättningar menar Dennis Olsson, seglingsledare från StSS. Arenan är helt fantastisk med startlinjen strax bortanför bro, hotellet med dess anläggning vid vattnet och bytesbryggor jämnt banområdet.

Ungdomarna är mycket nöjda med regattan vilket är den viktigaste inputen, säger Jakob Gustafsson, juniorkoordinator på SSF. Vårt mål är att alla skall få segla så mycket som möjligt och lära sig något från denna tävling.
Jag känner att vi lyckats väl då feedbacken varit mycket positiv. Många av deltagarna ser detta som ett fantastiskt sätt att utveckla sin övriga segling som för majoriteten handlar om jollar. -Det är klart en av de roligaste tävlingarna på året, uttrycker en av deltagarna som seglar för Malmö SS.


Sofia Helmroth, Hannes Westerberg och Victor Abenius, alla seglare på Lerums seglargymnasium, är trots tuffa motgångar glada och menar att de lärt sig mycket.

Skribent: Jakob Gustafsson

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad