Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Foiling Kite på SM-veckan 2020 i Halmstad

18 FEB 2020 14:34
I sommar kommer SM-veckan tillbaka till Halmstad för tredje gången. Seglingen bidrar med klassen Foiling Kite vars SM kommer att avgöras utanför Tylösand.
  • Skapad: 18 FEB 2020 14:34

SM-veckan är ett evenemang som arrangeras av Riksidrottsförbundet, de nationella idrottsförbunden och lokfala klubbar. SVT sänder live från alla möjliga olika idrotter just för att visa upp bredden och inspirera till att fler hittar den idrott de vill utöva.

Segling är med och tävlar med klassen foiling kite, den blivande OS-grenen och det bäddar för riktigt fartfylld segling utanför stranden Tylösand, Halmstad. Vid bra vindar är farter uppemot 35 knop inte alls ovanligt. Tävlingen kommer att genomföras måndagen den 29 och tisdagen den 30 juni. Finalen på tisdagseftermiddagen kommer att live-sändas av SVT. 

Förhoppningen är att kunna locka så många kite-seglare som möjligt till detta SM, både de mer erfarna men även de som är relativt nya i klassen och som siktar på att bli tillräckligt konkurrenskraftiga för att så småningom kunna delta på OS 2024 i Paris.

Läs mer om SM-veckan här.

Skribent: Isabelle Lindsten
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info