Hoppa till sidans innehåll

Save the date!

07 FEB 2019 14:54
Den 1 - 2 juli kommer nya svenska mästare i 49er och 49erFX att koras på SM-veckan i Malmö. SM-veckan är ett evenemang arrangerat av Riksidrottsförbundet och SVT tillsammans med specialidrottsförbunden. Kom och upplev seglingen på nära håll!
  • Uppdaterad: 07 FEB 2019 14:54

Under en vecka, 26 juni - 2 juli, kommer Malmö att invarderas av massor av olika idrotter och seglingen är självklart på plats. I år är det OS-klasserna 49er och 49erFX som får representera vår idrott. 

Seglingarna kommer att genomföras utanför Västra Hamnen, publiken kan därmed uppleva all action på riktigt nära håll. I vanliga fall seglar damerna i 49erFX och herrna i 49er, men på SM-veckan finns möjlighet att mixa besättningarna i båda klasserna. Till en början seglas en grundomgång där alla deltar, men på tisdag eftermiddagen avgörs allt i en final med de fem topplacerade i vardera klass. SVT sänder denna final live, för de som inte kan vara på plats på Sundspromenaden. 

På land, vid Turbinkanalen, kommer seglarna att kunna ta hand om sina båtar, umgås och såklart ha möjlighet att uppleva de andra idrotternas mästerskapstävlingar. 

Den officiella inbjudan publiceras på hemsidan inom kort.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer