Hoppa till sidans innehåll

Extrema förhållanden från start på SM-veckan

01 JUL 2019 15:36
På måndagen inleddes SM i klasserna 49er och 49erFX i tuffast möjliga vindar på SM-veckan i Malmö. De som behärskat dessa bäst är landslagssegarna Vilma Bobeck och Malin Tengström (49erFX) samt Fritiof Hedström och Otto Hamel i 49er.
  • Skapad: 01 JUL 2019 15:36

- Det var roliga förhållanden och kul att testa gränserna, säger Vilma Bobeck och Malin Tengström, som leder 49erFX-klassen efter dagens seglingar. Vi är nöjda med dagens race, vi var lugna och kunde behärska väderförhållandena. Detta är bra uppladdning inför Junior-VM i Norge senare i veckan.

Det har blåst mellan 10 och 11 m/s ute på banan vid Västra Hamnen, Malmö. Det är precis under gränsen på 12 m/s som båtarna klarar av. Tvåmannabesättningarna har jobbat på absolut max och samtidigt försökt att inte ha sönder båt och segel.

Fritiof Hedström och Otto Hamel, som leder 49er-klassen kommenterar:

- Det har varit episka förhållanden idag. Det var ett tag sedan vi seglade SM i Malmö så det är kul att vara tillbaka. Vi har lyckats hålla ett öga på våra närmsta konkurrenter, Hannes Westberg och Albin Boman och lyckats hålla dem bakom oss. Strömmen ställde till det för oss i starten och i rundningarna, det ska vi förbättra oss på inför VM i Auckland, Nya Zealand, som går av stapeln i december.

Imorgon, tisdag, är första start planerad till kl. 10.00. Då fortsätter grundomgången. Kl. 13.30 seglas final i 49erFX och kl. 14.00 är det dags för 49er-klassens final. Till finalen tar deltagarna med sig poängen från grundomgången förutom en kappsegling. I finalen delas dubbla poäng ut, vilket betyder att en vinst ger två poäng, en andraplacering ger 4 poäng och så vidare. Vindprognosen inför tisdagen säger att det kommer att fortsätta blåsa starka vindar, mellan 10 och 12 m/s.

Se resultaten på SM-veckans hemsida här.

Skribent: Isabelle Lindsten
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info