Hoppa till sidans innehåll

Logistik & parkering


Ankomst

Vid ankomsten kommer du att mötas av våra funktionärer som dirigerar och hjälper dig till rätta. Tävlingsområdet finns i Lomma hamn där vårt klubbhus har adressen Ankarplatsen 1. Det kommer att finnas vägskyltar från motorvägen som leder er rätt.

Tänk på att det är trångt i hamnen och vid fint väder kommer det att finnas mycket badgäster på plats. För att allt ska fungera smidigt är det därför viktigt att följa anvisningarna som finns kring logistik för bilar, båtar och deltagare.

Vid vändplatsen öster om klubbhuset välkomnar vi våra deltagare med praktisk information och en välkomstgåva för att minnas JSM2021. Här lämnas även en blank adresslapp av genomskinlig plast. Adresslappen fylls i med segelnummer och fästs synligt med buntband på jollekärran.

Avlastning av tävlingsbåtar

Du kommer först att bli hänvisad till avlastning av jollen på eventområdet där det finns uppställningsplats för samtliga tävlingsbåtar. 

Avlastning från bilar utan släp kan göras vid vändplatsen eller i fack 5. Avlastning från båtar med släp sker i anslutning till slipen vid Skånsk Dykservice, sjösättning av följebåtar sker även från denna slip

Hamnplan kommer att var indelad så att varje båtklass har sin plats inom området. Det finns fortfarande restriktioner gällande rådande pandemin, något vi alla måste hjälpas åt att följa.

Uppställning av de olika jollarna sker på uppmärkta områden tillhörande respektive båtklass. Sjösättningsvägar kommer att finnas uppmärkta genom berörda uppställningsområden. Dessa skall hållas fria så att olika båtklasser vid behov kan sjösättas oberoende av varandra.

Följ alltid våra funktionärernas anvisningar och respektera våra regler och planer för att allt ska gå snabbt och smidigt för alla. 

Uppdatering (210814) - Följebåtar

För att avlasta sjösättningsrampen vid Skånsk Dykservice vill vi att så många av er som möjligt använder kranen vid varvstorget för att ta upp RIB/följebåtar. Kranen kommer att vara bemannad från söndag 15/8 kl. 12.00. .och kkrok finns. Vid eventuella frågor ring Pär Nickels på tel.nr 0707-399200.

De som har ribb/följebåt har möjlighet att sjösätta och ta upp med hjälp av kran. Detta görs på Varvstorget. Observera att kransjösättning och parkering av trailer görs innan man kör ner till tävlingsområdet för incheckning och avlastning. De som inte har möjlighet att sjösätta ribb/följebåt med kran sjösätter från slipen vid Skånsk Dykservice i anslutning till att man lastar av tävlingsbåt. Se nedan. Alla följebåtar ska registreras innan tävlingen via ett formulär där du även hittar mer praktiskt information..

Parkering

Så snart avlastning och sjösättning är klar ska bilar och trailer köras bort från hamnområdet. Det kommer inte att finnas parkeringsmöjligheter i hamnen. Istället ska bilar och trailers ställas på uppläggningsplatsen ”Strykjärnet” med adress Västkustvägen 151, Lomma. Se karta ovan. Denna parkering är kostnadsfri.

Shuttlebuss

För att underlätta för bilförare att komma mellan parkeringsplatsen på uppläggningsplatsen ”Strykjärnet” och hamnen kommer det att finnas en ”shuttlebus”.

Bussen kommer att gå i skytteltrafik dagligen under torsdag till fredag med start kl. 07:20 och 18:00.

På Strykjärnet utgår bussen från södra bommen och kör via Varvstorget (Bussen stannar vid ”elpumparna” mitt emot Båtbutiken) till klubbhuset samt motsvarande sträcka i retur.

Bussen är märkt ”Folkes biluthyrning” och har dessutom skyltar med texten "JSM 2021".

Uppdaterad: 03 NOV 2020 10:01

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info