Hoppa till sidans innehåll

Prova-på jollar/brädor och uppvisning i windfoil torsdagen den 12 augusti på JSM

30 JUL 2021 20:40
Nu är det klart att vi kan köra prova-på och demo/uppvisning av windfoil, den nya OS-grenen.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2021 20:40

Foto: Daniel Stenholm

Om väder och vind tillåter kommer det även att finnas möjlighet att lära sig mer om, och prova på att segla, de rekommenderade jollarna/brädan som deltar i JSM.

JSM är den enda gången under året då alla de rekommenderade juniorklasserna samlas och SSF, med Barn- och Ungdomskommittén som pådrivare, vill se JSM som en familjefest och en möjlighet för alla unga seglare och föräldrar att lära sig mer och se hur svensk barn- och ungdomssegling ser ut. Det finns flera olika redskap (jollar och brädor) och olika grenar för unga seglare. Vilket som passar olika seglare handlar främst om vad man tycker är roligt, men även faktorer som vikt, längd och andra förutsättningar som snabbt kan förändras när man utvecklas i sin idrott. Alla har inte möjlighet att få se och prova olika klasser i sin klubb, därför vill vi kunna erbjuda detta under JSM.

Under helgen är det naturligtvis fokus på det svenska juniormästerskapet och seglarna som vill prestera så bra som möjligt i sin klass. Men det är också oerhört viktigt att lärande och kunskapsdelning kan ske under JSM. Därför vill vi verkligen trycka på att du som vill prova på något nytt gör det och att du som vill dela med dig av det du kan om din jolle/bräda, gör det!

Vi har fortfarande vissa hinder till följd av pandemin, men vi försöker lösa det på bästa sätt så att trängsel undviks och att JSM-organisationens plan för säkerhet ska kunna följas.

Praktisk info

  • Tid torsdag 12 augusti kl 15-18
  • Instruktörer och brädor finns på plats i hamnen i Lomma för att du ska kunna lära dig mer om windfoil. Uppvisning nära piren och förhoppningsvis möjlighet att prova på.
  • Samma tid kan alla JSM-klasser visa upp sig och ordna med prova-på. Klasstränare/klassförbund kan svara på dina frågor om klassen.    
Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info