Hoppa till sidans innehåll

Praktiskt information inför JSM2021

19 JUL 2021 08:21
Snart är det dags för årets stora seglarhändelse för unga. Detta året blir platsen vackra Lomma i Skåne. Vi vill här ge praktisk information till våra besökande seglare och deras familjer.
  • Uppdaterad: 19 JUL 2021 08:21

Tävlingsområdet finns i Lomma hamn där vårt klubbhus har adressen Ankarplatsen 1. Det kommer att finnas vägskyltar från motorvägen som leder er rätt.

Tänk på att det är trångt i hamnen och vid fint väder kommer det att finnas mycket badgäster på plats. För att allt ska fungera smidigt är det därför viktigt att följa anvisningarna som finns kring logistik för bilar, båtar och deltagare.

Så snart avlastning och sjösättning är klar ska bilar och trailer köras bort från hamnområdet. Det kommer inte att finnas parkeringsmöjligheter i hamnen. Istället ska bilar och trailers ställas på uppläggningsplatsen ”Strykjärnet” med adress Västkustvägen 151, Lomma. Denna parkering är kostnadsfri.

De som har ribb/följebåt har möjlighet att sjösätta och ta upp med hjälp av kran. Detta görs på Varvstorget. Observera att kransjösättning och parkering av trailer görs innan man kör ner till tävlingsområdet för incheckning och avlastning. De som inte har möjlighet att sjösätta ribb/följebåt med kran sjösätter från slipen vid Skånsk Dykservice i anslutning till att man lastar av tävlingsbåt. Se nedan. Alla följebåtar ska registreras innan tävlingen via ett formulär där du även hittar mer praktiskt information.

Vid vändplatsen öster om klubbhuset välkomnar vi våra deltagare med praktisk information och en välkomstgåva för att minnas JSM2021. Här lämnas även en blank adresslapp av genomskinlig plast. Adresslappen fylls i med segelnummer och fästs synligt med buntband på jollekärran.Avlastning från bilar utan släp kan göras vid vändplatsen eller i fack 5. Avlastning från båtar med släp sker i anslutning till slipen vid Skånsk Dykservice, sjösättning av följebåtar sker även från denna slip

Hamnplan kommer att var indelad så att varje båtklass har sin plats inom området. Det finns fortfarande restriktioner gällande rådande pandemin, något vi alla måste hjälpas åt att följa.Hjärtligt välkomna till Lomma i augusti!

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info