Hoppa till sidans innehåll

JSM-vattnet är invigt för 2021

24 MAR 2021 19:44
Äntligen är det dags att få se segel igen på vattnet utanför Lomma hamn.
  • Skapad: 24 MAR 2021 19:44

När mycket annat är på paus drog tränings- och seglingssäsongen igång för jollarna. Barn och unga i olika åldrar från tre olika jolleklasser inledde sin premiärtur i jollen för säsongen.

Det är många som är taggade att komma igång med träningen inför säsongen och inför JSM som arrangeras i Lomma 13-15 augusti. Det har varit en del förberedelser för klubben. Jollar har lämnats på hamnplanen och motorbåtarna har förberetts för vårens träning.

"Det är superkul att komma igång", säger Axel Netterlid, representant för träningsgruppen i Lomma Sailingteam. "Det gällde att vi höll värmen på fingrar och tår".

Philip Malm tillhör de yngre seglare i klubben. "Det blåste för mycket för oss så träningen var förlagd inne i hamnen istället. Det var skoj att vara igång igen och vi övade på att segla fram och tillbaka för att lära känna båtarna." 

En av de mer rutinerade seglarna är Ida Kayser. "Det var kul att träffa sina seglarkompisar efter uppehållet. Vi hade mycket fokus på att göra slag och gippar och det var de roligaste övningarna på träningen idag". Ida bröt vänster arm i början av februari, men det var inget som märktes under träningen.

Vattentemperatur höll sig på blygsamma 2 grader när de unga seglarna åkte ut, så varma kläder och torrdräkt är ett krav för att komma ut på vattnet. Det blev en riktigt fin första träning med friska vindar och till och med lite sol!

Nu ser vi fram emot en härlig vår - och sommarsäsong i Lomma - samt självklart JSM2021!

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info