Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till Västerås!

20 MAJ 2022 14:34
Mälarstaden, energihuvudstaden, ingenjörsstaden, gurkstaden - ja kär stad har många namn! Vi vill såklart att ni under er vistelse i Västerås får uppleva mer än bara JKV och området däromkring. Här kommer tips på vad ni kan göra utanför seglingarna.
 • Uppdaterad: 19 MAJ 2022 15:34

Utbudet är stort så vem vet vi kanske ses senare i sommar igen. Välkomna till Mälarstaden Västerås!

Här får du tips inför ditt besök i Västerås.

Sista anmälningsdag
Vi vill påminna alla intresserade seglare att anmäla sig till årets junior SM i segling. Söndagen den 22 maj är sista ordinarie anmälningsdag. Därefter går vi som arrangörer in i skarpt läge och börjar detaljplanera arrangemanget till lands och till sjöss. Nu när det bara är några dagar kvar så har vi drygt 280 anmälda seglare fördelat enligt nedan

 • Coming Stars (Opti 11) 34
  · Optimist kille 78
  · Optimist tjej 73
  · E-jolle kille 12
  · E-jolle tjej 10
  · ILCA 4 14
  · ILCA 6 kille 10
  · ILCA 6 tjej 4
  · RS Feva 20
  · Zoom 8 tjej 8
  · Zoom 8 kille 5
  · RS Aero 5 (Junior Klassmästerskap) 12

Vet du någon kompis som inte har anmält sig ännu? Uppmana hen att göra det nu via Sailarena och därmed följa med på årets seglingsfest!

Seglingarna kommer att genomföras på tre olika banomåden. Närmast land precis utanför vårt klubbområde kommer Coming Stars att segla och sedan kommer vi att fördela övriga klasser på två banor på det som vi kallar Yttre Västeråsfjärden straxt SV om Framnäs. Exakt hur fördelningen av klasser och dess olika starttider kommer vi att meddela senast den 10 juni.

Coming Stars
Vi vill slå ett särskilt slag för Coming Stars, optimistjolletävlingen för dig som framförallt vill tävla för att kunna prestera bättre på en framtida kappsegling. Under ledning av våra duktiga coacher, Oscar Pantzare, Josefin Åkesson, Fia Fjelddahl och Axel Pantzare kommer vi att anpassa formatet med utgångspunkt från varje dags förutsättningar. Utgångspunkten är att det ska bli mycket segling för alla deltagare och att varje dag avslutas med en gemensam samling där vi uppmärksammar dagens prestationer.

Anmälan följebå
Vi vill att ni föranmäler alla följebåtar och det gäller oavsett om det är en klubbägd coachribb eller en privat familjebåt. Alla båtar ska sedan märkas med Namn, Klubb och Telefonnummer. Hamnplats ordnar vi i hamnen några 100 meter norr om JKV:s hamnområde. Mer information och länk till anmälan kommer inom kort.

Boende
Vi har träffat avtal och förbokat rum på Comfort Hotel Västerås som blir vår officiella boendepartner. Comfort Hotel Västerås ligger mycket centralt precis bredvid centralstationen med mycket parkeringsytor utanför. På Björnön strax söder om Framnäs finns det en trevlig stugby som hyrs ut via Björnögården Aktivt Uteliv. Totalt har de knappt 50 bäddar fördelat på ett antal större och mindre stugor med självhushåll. Kan vara ett bra boende för klubben som vill bo tillsammans. Vi har reserverat hela anläggningen men intresserade klubbar kan kontakta dem direkt för bokning och information. Läs mer om boende på JSM:s hemsida.

Funktionärer/Volontärer
Vill du vara med som volontär/funktionär? Vi har luckor i funktionärsschemat och tar tacksamt emot mer hjälp. Aktuellt funktionärsschema hittar du via följande länkar: Landorganisation, Sjöorganisation. Hör av dig till This is a mailto link med ett kort mejl om du kan tänka dig att hjälpa till på något sätt. Blir du antagen och har med dig egen båt får du självklart en plats inne i vår hamn.

Anmälan gör du enkelt via Sailarena här.
Inbjudan till JSM kan du läsa här.

Följ JSM på Facebook här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info