Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Välkomna till JSM 2022 i Västerås!

01 FEB 2022 10:16
Idag, 1 februari, publiceras inbjudan och nu öppnar anmälan till JSM i Västerås, 18 – 20 juni. Värdklubben Jollekappseglarna Västerås, juniorklassförbunden och SSF hälsar alla välkomna till en långhelg med massor av segling och annat skoj.
  • Skapad: 01 FEB 2022 10:16

JSM:s övergripande mål är att inspirera unga seglare att fortsätta att tävla inom segling hela livet. Regattan är ett härligt tillfälle för ungdomar och föräldrar att träffas, umgås och såklart står det medaljer på spel.

- Första fasen är avklarad och tillsammans med klassförbunden och Svenska Seglarförbundet känns det nu så härligt att få hälsa alla seglare och familjer välkomna till Västerås i sommar, säger Patrik Björklund, tävlingsledare JKV. Alla involverade klassförbund har varit fantastiskt behjälpliga i att hitta kreativa lösningar för att göra ett så "enkelt" arrangemang som möjligt att genomföra. Särskilt vill jag tacka för de utmärkta idéerna att klassförbunden ska ta fram egna riktlinjer för hur vagnarna ska vara märkta på ett beständigt sätt och att klassförbunden utnyttjar tillfället att bygga engagemang genom att ta ansvar för "sitt" landområde. Två exempel på enkla lösningar som gör det arrangemanget så mycket lättare. 

Vi vill också passa på att slå ett extra slag för optimistjolleklassen "Coming stars". Det är klassen för dig som vill träna för framtida segrar. Här lägger vi fokus på att vi ska utvecklas som seglare och funderar väldigt lite på resultatet. Coacherna som vi tillhandahåller kommer att anpassa formatet dag för dag så att seglarna lär sig så mycket som möjligt. Det blir mycket segling på området precis utanför hamnbassängen. Klassen är öppen för alla seglare som självständigt, eller med egen hjälp av stödpersoner, kan hantera sin båt in och ut ur hamnen. Inga åldersgränser mer än att du max får fylla 15 år under året. 

- Nästa fas för oss som arrangörer handlar om att säkra alla detaljer och hitta alla resurser, såväl volontärer som material, berättar Patrik. Inom kort kommer vi att lägga upp en separat intresseanmälan för alla som vill hjälpa till som volontärer och kanske hittar vi också något sätt att presentera en efterlysning av speciella roller eller utrustningar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att kunna göra JSM 2022 till den seglarfest som vi alla vill att det ska vara!

- Vi på Svenska Seglarförbundet ser fram emot att JKV för femte gången nu arrangerar JSM på Västerås inre och yttre fjärd, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på SSF. JKV är en erfaren arrangör så nu börjar nedräkningen till regattan där så många båtklasser, dess seglare och föräldrar får segla, umgås och inspireras av varandra och andra förebilder.

Mer information om JSM 2022 i Västerås hittar du på hemsidan här.

Anmäl dig till JSM 2022 redan idag via Sailarena här.

Följ JSM 2022 via Facebook här.

Varmt välkomna!

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info