Hoppa till sidans innehåll

Unga funktionärer till Jr Cup

26 MAR 2014 10:55
En av sommarens höjdpunkter för unga seglare är Jr Cup. Inför årets tävling görs en satsning på att även få tag på unga funktionärer. Utan funktionärer ingen segling, och unga funktionärer kan ha lika kul som seglarna på Marstrand 1-4 juli.
  • Skapad: 26 MAR 2014 10:55

Jr Cup är en tävling för unga seglare och nu är målet att även funktionärerna ska vara unga. Vi är på jakt efter dig som är lite för gammal för att delta eller helt enkelt känner att du kan tänka dig att vara funktionär istället för att kappsegla på ett av Sveriges roligaste arrangemang. Vi söker funktionärer från hela landet.

Som funktionär under Jr Cup hjälper du till att anordna tävlingen på Marstrand samtidigt som du får uppleva världscupen i matchracing, Stena Match Cup Sweden, på riktigt nära håll. Det finns alla möjligheter att få träffa seglingskändisar som Björn Hansen, Ian Williams, Mathieu Richard och många fler. Men Jr Cup är inte bara kappsegling, att ha kul och träffa andra unga seglingsintresserade är minst lika viktigt. Och som funktionär får du erfarenheter som gör att du kan vidareutbilda dig till domare eller seglingsledare.

En som började som funktionär på Jr Cup 2011 är Johan Sjöstrand. Redan vid 18 års ålder var han domare för tävlingen. Det gav honom en ordentlig start på sin domarkarriär, sedan dess har han blivit en populär domare runt om i landet i våra juniorklasser. Bland annat har han varit domare under två JSM, ett JNoM och ett gäng Rikskval i Optimist och Elitserie i E-jolle.

- Att vara domare inom seglingen är bland det roligaste jag har gjort. Jag hade börjat tappa motivationen för att träna mycket och att kappsegla men ville inte släppa seglingen helt. Jag började lära mig mer om regler och sedan fick jag resa runt i Sverige och uppleva segling på närmare håll än någon annan. För mig blev det en nytändning för seglingen.

Numera är Johan mer än domare, han arbetar också som projektledare för hela Jr Cup. Tävlingen har vuxit till att bli en samlingsplats för unga seglare och seglingsintresserade från hela landet. Och man måste alltså inte kappsegla för att vara med på denna höjdpunkt på sommaren. Johan tipsar:

- Alla unga som inte vill eller får delta i Jr Cup kan istället ställa upp som funktionärer och få en riktigt rolig och händelserik vecka på Marstrand!

Tror du att detta skulle kunna passa dig, ditt barn, eller någon du känner så tveka inte att höra av dig till Johan:

Johan Sjöstrand

070-573 90 80

This is a mailto link

Vi ses på Marstrand, 1-4 juli!

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info