Hoppa till sidans innehåll

Mycket segling på en dag

02 JUL 2014 21:06
Dagen inleddes med celebert besök av Cecilia Jonsson, 49er FX-seglare i SWE Sailing Team. Därefter klämdes hela 20 race in under dagen för att hinna så mycket som möjligt i en ökande vind.
  • Skapad: 02 JUL 2014 21:06

Cecilia Jonsson som är 49er FX seglare i SWE Sailing Team, det svenska landslaget i segling, besökte Jr Cup i samband med skepparmötet och första varningssignalen vid kl 12. Efter en kort intervju med Cecilia Jonsson visades den nya SWE Sailing Team-filmen och därefter minglade hon med deltagarna och följde med ut i en följebåt för att coacha juniorerna på vattnet.

Trots en senare starttidpunkt än tidigare år lyckades funktionärer och seglare att klämma in hela 20 race i grundomgången. Vinden ökade under dagen och prognosen för torsdagen visade på mycket starka vindar. På onsdagskvällen var det fortfarande oklart om det blir möjligt att genomföra någon tävling nästa dag.

Efter första dagen ligger JKV2 (Jollekappseglarna Västerås) och Karamell1 (Linköpings JSK) på en delad första plats på 7 poäng, tätt följda av JKV3 på 8 poäng och JKV1, LESS1 och LESS2 på en delad tredjeplacering så här långt. Men mycket kan fortfarande hända.

Följ tävlingen på Jr Cups hemsida och på Jr Cups facebooksida.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info