Hoppa till sidans innehåll

Anmäl ert lag till Jr Cup innan 15 maj!

12 MAJ 2014 06:00
Seglingssäsongen är i full gång och första veckan i juli är snart här! Då arrangeras precis som tidigare år Jr Cup på Marstrand samtidigt som Stena Match Cup Sweden. Nytt för i år är att det arrangeras tisdag till fredag den 1 – 4 juli.
  • Skapad: 12 MAJ 2014 06:00

Jr Cup är en tävling för alla seglare födda -94 eller senare där man deltar i klubblag med tre personer i varje lag. Tävlingen seglas i C55:or på korta banor nära land. Tempot är högt men samtidigt finns tid att hänga med kompisar i Junior Arena.


Glada Jr Cup-deltagare. Tävlingen nämns ofta som den roligaste tävling man varit med på, så tveka inte att anmäla ert lag till årets upplaga av Jr Cup. Foto: David Sandberg

Under veckan bor seglarna tillsammans i idrottshallen på Marstrands skola, äter alla måltider tillsammans och lär känna många nya kompisar. För seglarna utlovar vi förutom rolig segling också kändisträffar och möjligheten att se segling i världsklass när World Matchracing Tour stjärnorna gör upp ute på Center Courten. När det sedan är dags för final i Jr Cup får matchrace stjärnorna flytta på sig och göra plats för juniorerna som seglar finalen på Center Courten med speaker och tusentals åskådare på klipporna!


Under åren har många stjärnor hälsat på hos Jr Cup-seglarna. Här är det Björn Hansen som skriver autografer vid frukosten på skolan. Foto: Anna-Karin Elled.

Det lag som vinner Jr Cup får som pris varsin hot-seat plats till Stena Match Cup Sweden, vilket innebär att seglaren får stå med ombord på en av racingbåtarna under ett race.


Jr Cup-vinnarna får segla ombord på båtarna i Stena Match Cup Sweden och Jr Cup finalen seglas på Center Court framför all härlig publik på klipporna.

För lag som anmäler sig och betalar anmälningsavgiften innan den 15 maj ges en rabatt på 1 000 kronor. Lag som tar med sig en C55:a får delta gratis och ett lag utan båt får betala 4 000 kronor. Så skynda nu att anmäla er klubb så får vi tillsammans en riktigt kul tävling på Marstrand.

För lag som önskar boende i idrottshallen kostar det 500 kr/person utöver anmälningsavgiften.

Är det något du funderar över angående Jr Cup så tveka inte att kontakta vår projektledare:

Johan Sjöstrand

070-573 90 80

This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info