Hoppa till sidans innehåll

Spännande final avslutade Jr Cup

07 JUL 2010 15:52
Finalen i Jr Cup avslutades i tuff förhållanden på tävlings arenan idag på Marstrand. Vann gjorde lag Filip Örtengren, Carl Åkesson och Oliver Uziel från Wikens BS. På andra plats kom Niklas Emond, Jacob Munck af Rosenschöld och Johanna Hansson från Borstahusens SS och tredje platsen tog Jakob Kittle, Fredrik Hije och Mikael Höije från Råå jolleklubb. Det var sex båtar som gjorde upp om segern.
  • Skapad: 07 JUL 2010 15:52

Det vinnande laget får ett fantastiskt första pris då de får segla på tävlingsbåtarna med ett av de deltagande lagen i Stena match Cup Sweden, herrklassen under torsdagen den 8 juli. En unik möjlighet för tre yngre kommande talanger att få se världsstjärnornas arbete på båten på nära håll. Ytterligare ett lag fick genom lottning samma möjlighet. Något som aldrig har hänt tidigare.

- Att få segla med proffsen på detta sätt är en upplevelse för livet och kommer förhoppningsvis inspirera dessa juniorer i deras framtida seglingskarriär, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör/sportchef från Svenska Seglarförbundet.

Jr Cup har pågått 5-7 juli och blev en succé. Det har varit tuffa förhållanden för de 22 deltagande lagen med mycket vind och vågor har bidragit till fantastisk segling. Varje lag som bestått av 3 seglare med en max ålder på 50 år varav den äldsta kan vara max 20 år från olika delar av landet samt Norge.

Teamen från Stena Match Cup Sweden har bidragit med sin kunskap och erfarenhet till juniorerna på ett fantastiskt sätt genom att delta på morgonmöten och debriefings. Kombinationen av juniorer och världsstjärnor på samma vatten blev en fantastisk match. Jr Cup kommer tillbaka till Marstrand nästa år.

För mer information, bilder och filmklipp:
www.svensksegling.se/jrcup

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info