Hoppa till sidans innehåll
Foto: Leon Page Åkerlund

Jr Cup 2021 ställs in

14 DEC 2020 06:00
Den populära tävlingen Jr Cup på Marstrand ställs in 2021. Under rådande omständigheter med pandemin är sannolikheten stor att evenemanget inte kan genomföras på ett bra sätt.
  • Skapad: 14 DEC 2020 06:00

-          Det är såklart trist att ställa in Jr Cup även 2021, men vi vill inte urvattna evenemanget utan ska det genomföras ska vi göra det full ut, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på SSF.

Jr Cup är en barn- och ungdomstävling som är så mycket mer än vanlig tävling. Här får deltagarna en unik chans att träffa seglingens världsstjärnor som deltar på Match Cup Sweden. De får lära sig att segla som en besättning (många av Jr Cup-deltagarna seglar i vanliga fall enmansjollar) i en kölbåt med flera segel. Men den stora behållningen är kanske framförallt gemenskapen och umgänget under fyra dagar då seglarna bor, äter och seglar tillsammans.

Under rådande restriktioner kommer det vara omöjligt för deltagarna att bo och umgås ihop på detta sätt. Eftersom detta är en så stor del av Jr Cup så vill SSF, MaSS och LeSS inte bara bjuda in till en ”vanlig” tävling där inga sociala aktiviteter utanför seglingen får förekomma. Jr Cup skulle bli urvattnat.

Förhoppningen är att kunna återkomma med Jr Cup 2022 – då roligare än någonsin!

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info