Hoppa till sidans innehåll

Jr Cup ger lyriska seglare

19 AUG 2016 15:47
Att sammanfatta Jr Cup är inte en lätt uppgift för det är så mycket mer än en tävling. Höjdpunkten i år var att alla 42 lag fick prova att segla M32.
  • Skapad: 19 AUG 2016 15:47

När de inte seglade M32 så mötte de OS-seglare och jorden-runt-seglare, visade nyanlända flyktingungdomar vad segling är, kappseglade mot varandra och de hade väldigt väldigt roligt!

Allt detta skedde på Marstrand första veckan i juli på samma vatten som världseliten i matchracing gjorde upp om 1 miljon dollar i VM i matchracing på Match Cup Sweden. I Jr Cup är det klubbarnas juniorlag som möter varandra i korta, intensiva matcher nära land.

”Målet med Jr Cup är att erbjuda deltagarna seglingsinspiration. Vi vill visa seglingens mångfald och möjligheter. Inspirera till mer segling oavsett form och det tycker jag att vi lyckades med i år. Säger Theres Wolgast på Svenska Seglarförbundet.

Och visst bjöds det på inspiration utöver själva tävlingsformatet. För tack vare Cape Crow Yacht Club fick att 126 deltagare segla M32. Något som var otroligt uppskattat. En deltagare som just kommit iland efter att ha åkt ut i semifinalen sa att ”Nej vi gick inte vidare men skit i det vi ska få segla M32 nu”.

Jr Cup lockade i år hela 42 lag ifrån stora delar av landet och alla hade chansen och seglade på finaldagen. Till slut stod laget LESS-3 med besättningen Axel Rahm, Emil Jahrsten oh Elsa Aronsson som vinnare. Vandringsbucklan samt priset att få segla Volvo Ocean Race båten VO-60 tog de emot av ingen mindre än världsseglarstjärnan Sally Barkow.

Sally Barkow hjälpte också till med lottdragningen av de andra priserna. Lyckliga vinnare fick ta emot VIP-pass till Lysekil Womens Match, seglarprylar från Trendmark och modellflygplan ifrån Turkisk Airlines.

Årets Jr Cup ambassadör blev till Erik Landmark med motiveringen ”För att ha varit en bra förebild på vattnet när han prioriterat sina yngre lagmedlemmars lärande under tävlingen.”

Under en av dagarna välkomnades ensamkommande flykting barn och ungdomar ifrån Komarken i Kungälvs Kommun till ett Non-Celebrity Race som trots hårda vindar blev mycket lyckat och ledde till flera nya kontakter.

Stort tack till våra partners för att ni ger oss möjligheten att ge allt detta till våra ungdomar! Särskilt tack till Svenska PostkodLotteriet, Volvo, Liros, BrandSpot och Kungälvs Kommun.

Ett minst lika stort tack till alla funktionärer, dels ni som passade på att utbilda er i samband med Jr Cup men också alla ni andra. Utan ert strålande jobb hade detta inte varit möjligt!

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad