Hoppa till sidans innehåll

Båtmekare Emil Burström


Vem är Emil Burström?
- 31 år, segelmakare och systemingenjör bosatt i Malmö. Uppvuxen efter norrlandskusten i en 48-fots ketch. Har ett förflutet inom försvaret som teknisk underofficer som gjort att jag har en drivkraft att få organisationer, team och saker att fungera och levereras till 100% i alla situationer.

Vad är din bakgrund inom segling?
- Skolad seglare i SuSS (Sundsvall Segelsällskap), där jag i rätt tidig ålder övergav jollen för att börja med matchracing i de J/80-båtar klubben hade att tillgå. La dock tävlingsseglingen på hyllan helt ett par år under tonåren då annat hägrade och återupptog tävlandet 2007 igen med att börja med kölbåt- och havskappsegling. Har sedan 2010 varit aktiv i ett av de framgångsrika teamen i inom svensk havskappsegling och skördat valörer tillsammans med dessa och andra team på alla nivåer. EM-valörer, SM- TjörnRunt-, Færderseilasen-, ÅF Offshore Race-, Ulvöregattan- och HH Skagen Race-valörer m.fl. otaliga gånger. Även fått den stora äran att blivit tilldelad Nakterhuset (Årets Havskappseglare), två gånger som är ett de största utmärkelser man kan få som havskappseglare inom Svensk segling. Fick även 2016 tilldelat mig Janne Gustafssons minnespris utav KSSS vilket är en stor ära att få ta del av.

- Utöver allt detta är jag verksam inom svensk havskappsegling som styrelseledamot i SHF och aktiv funktionär samt medlem i min nuvarande hemmaklubb MSS, där jag hjälper till med allt från tekniska lösningar till att ta hand om klubbens båtar samt stöttar styrelse och kansli i deras dagliga arbete för att klubben ska fortsätta utvecklas och få fler att upptäcka seglingen som är en så underbar aktivitet och sport.

Vad är ditt uppdrag på Allsvenskan?
- Jag är meck och båtansvarig för de J/70-båtar och segel SSF tillhandahåller under Allsvenskan och Mästarnas Mästare. One Design Center är samarbetspartners och jag hoppas vi är ett starkt gäng tillsammans med stor kunskap från tidigare säsonger och ODC gör att vi direkt får tillgång till reservdelar som ger oss ett större möjlighet att leverera 100 procentiga båtar till seglarna alla gånger.

Varför är din funktionärsroll så rolig/utmanande/intressant?
- Jag får ta del av utvecklingen inom svensk segling för alla, träffa alla underbara seglare från alla klubbar runt om i landet. Att få förtroendet av alla dessa att alltid leverera en seglingsklar båt på topp. Kunna åtgärda trasiga segel och delar samtidigt som man har ett lösningsfokus på nästa båt som också behöver assistans mellan racen där det inte finns tid till det. Samtidigt som man undrar i efterhand, hur fasen kunde ”elitseglarna” köra sönder detta omöjliga? Var det för att deras adrenalin pumpade när ”gubben” i basker seglade om dem på kryssen… Ja, detta säger väl allt om hur utmanande, roligt och intressant det kan bli.

Uppdaterad: 17 MAJ 2017 16:07

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info