Hoppa till sidans innehåll
Foto: STEFAN PERSSON

Leif Andersson


Vem är Leif Andersson?
- 68 år, halvtidspensionär och domare från Motala Segelsällskap

Vad är din bakgrund inom segling?
- Började kappsegla som tonåring som gast på en Skärgårdskryssare, en A22:a.

- Har sedan kappseglat 606, Drake och Snipe under olika perioder. Har just nu en Drake. Det är en förlorad protest på ett Drak-EM som gjorde att jag kände att jag var tvungen att lära mig reglerna ordentligt. Förlusten sved ordentligt. Alltså gick jag en domarutbildning mitten på 80-talet. Har sedan dess dömt mycket jollesegling då jag tycker om att vara bland unga personer. Är aktiv med ca 50 domardagar per år. Försöker också ha minst ett internationellt uppdrag varje år. Jag utbildar direktdomare och håller ofta föreläsningar om regler.

Vad är ditt uppdrag på Allsvenskan?
- Jag dömer ihop med min kollega Claes, där vi ifrån var sin gummibåt håller koll på seglarna. Vi jobbar också tillsammans med SSF för att förbättra och utveckla formatet och procedurer.

Varför är din funktionärsroll så rolig/utmanande/intressant?
- Det är mycket action, det är utmanade och ställer stora krav på regelkunskap och beslutsförmåga. Jag tror att det format som Allsvenskan använder är ett framtida format och det är därför kul att få vara med och utveckla framtiden. Det känns också fint att få vara med i den gemenskap av kompetenta seglare och funktionärer som finns runt tävlingen.

Uppdaterad: 06 FEB 2019 15:17

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info