Hoppa till sidans innehåll

Daniel Stenholm


Vem är Daniel Stenholm?
- Jag är Halmstadbo sedan 15 år tillbaka, som jobbar i IT-branschen på EVRY Sweden AB och är pappa till Sophie, 7 månader. Gift med Victoria.

Vad är din bakgrund inom segling?
- Jag har ett stort seglingsintresse och har seglat sedan 8-årsåldern med familjens segelbåt. För snart 10 år sedan köpte jag en Express för att börja kappsegla med i Halmstads Segelsällskap, och vi är ett glatt kompisgäng som har seglat mycket tillsammans sedan dess. Vi har gjort 4 st SM och ett Nordiskt Mästerskap (110 båtar på startlijen i Oslo), dock utan någon större framgång i resultatlistan, men vi har lärt oss väldigt mycket och haft otroligt kul på vägen :)

Jag är också rätt insyltad i kappseglingen i Halmstads Segelsällskap och är med och arrangerar de flesta kappseglingar i klubben, som för övrigt är en aktiv kappseglingsklubb med många oerhört trevliga eldsjälar. 

Vad är ditt uppdrag på Allsvenskan (vad gör du)?
- Jag var med på två delseglingar och kvalet i förra årets Allsvenska som fotograf och filmare. Jag har plåtat en hel del segling tidigare och har även frilansat emellanåt som sportfotograf till olika tidningar och bildbyråer. Som inbiten seglare är dock givetvis seglingsfotografering det roligaste man kan plåta och jag blev väldigt glad när jag fick frågan om jag ville vara med i år igen. Vi har i år lite nya idéer hur vi ska kunna sprida intresset kring Allsvenskan ännu mer på webben och de sociala medierna, så håll utkik på Allsvenskans Facebooksida (https://www.facebook.com/allsvenskansegling/) och webb (https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/). 

Varför är din funktionärsroll så rolig/utmanande/intressant?
- Att vara fotograf på vattnet är lite extra spännande. Det både guppar och skvätter så man behöver både vara snabb i tanken och inte vara rädd att bli blöt. Sedan ser jag det som en självklarhet år 2017 att vara snabb ut med bilder och film på webben och sociala medier så att även de som inte är på plats kan följa tävlingarna på ett bra sätt. Att sedan se hur många det är som följer Allsvenskan både under och mellan deltävlingarna med likes och glada tillrop är väldigt roligt. 

Vad är det bästa med Allsvenskan?
- Att det är ett riktigt roligt format att kolla på som åskådare, och att klubbar tävlar mot varandra lagvis. Det blir en fin sammanhållning i klubben och seglare som normalt kanske inte seglar ihop får tävla tillsammans. Dessutom är alla seglare i Allsvenskan väldigt engagerade och sprider en skön stämning. Alla verkar verkligen ha det fantastiskt roligt under Allsvenskan! 

Uppdaterad: 08 MAJ 2017 10:55

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info