Hoppa till sidans innehåll

Youth Sailing Champions League


International Sailing League Association, ISLA, är ett internationellt samarbetsorgan för alla de länder som arrangerar nationella kappseglingsligor. Det finns 21 länder med nationella ligor och Sverige har sin liga med Allsvenskan Segling. Varje år får de bästa klubblagen från de nationella ligorna möjlighet att delta i internationella kval till Sailing Champions League. Sailing Champions League är själva finalen där de bästa klubblagen gör upp om mästartiteln under en fyra dagars tävling.

ISLA arrangerar även årligen en internationell tävling för ungdomar, Youth Sailing Champions League. Åldern på deltagarna ska vara 13-21 år och båtarna som seglas är J/70. 2019 arrangerades den första Youth Sailing Champions League i Kiel, Tyskland. 2020 kommer troligen finalen att seglas i Cascais, Portugal, men exakt tid och plats kommer att meddelas senare.

Sverige har 2 platser till Youth Sailing Champions League 2020 för ungdomsbesättningar. Kungl Svenska Segelsällskapet, KSSS, kommer att arrangera det svenska kvalet i Saltsjöbaden den 1-2 maj med båtarna J/70. Inbjudan kommer snart att skickas ut till alla svenska klubbar och sedan blir anmälan enligt principen ”först till kvarn”. Kvalet kommer att genomföras med upp till 12 klubblag och eventuellt med något eller några utländska klubblag.

Inbjudan kommer att publiceras här och även via andra kanaler.

För mer information, kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 04 FEB 2020 17:54 Skribent:  

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad