Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till kvalet i Allsvenskan inför 2023

17 MAJ 2022 11:34
Är ni som klubb nyfikna på hur konceptet kring Allsvenskan och sprintkappsegling fungerar? Då ska ni ta chansen att prova på i och med kvalet inför 2023.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2022 11:34

Kvalet till nästa års Allsvenska går av stapeln i Marstrand 15 – 16 oktober. Ni som klubb ställer upp med en besättning bestående av fyra personer, gärna i en mix av tjejer och killar, yngre och äldre medlemmar.

Tre platser till 2023 års upplaga av Allsvenskan finns att erövra via kvalet men även om klubben inte aspirerar på dessa kan ni vara med ändå, bara för att testa om sprintkappsegling i klubbformat är något som ni skulle vilja satsa på i framtiden. Klubbarna som deltar i Allsvenskan brukar lyfta fram klubbkänsla och att man kämpar för sin klubb som de främsta anledningarna till att klubben deltar och engagerar sig i Allsvenskan. Många upplever även att det är mycket positivt att blanda besättningen med både erfarna och lite mindre erfarna medlemmar, här får man en unik chans att lära av varandra.

Sprintkappsegling är populärt och har många fördelar. Man behöver inte äga sin egen båt utan behöver bara ta med sig seglarkläderna till tävlingen. Sprintkappsegling är ett intensivt tävlingsformat på korta banor nära land där både besättningssamarbete och regelkunskaperna sätts på prov. Publiken kan i princip känna seglarnas puls när de står på kajen och tittar på. I och med att de 18 klubblagen turas om i de 6 J/70-båtarna finns även utrymme för att umgås med de andra klubbarna och att studera hur de andra seglar för att lära sig ännu mer.

Är ni intresserade av att delta på kvalet vänligen kontakta projektledare Claes Lundin, This is a mailto link för mer information.

Läs mer om Allsvenskan här.

Följ Allsvenskan på Facebook här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info