Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Förberedelser för Allsvensk start i augusti

22 JUN 2020 13:44
Efter dialog med RF och polisen förbereds nu för Allsvenskans start efter sommaren. Deltävlingarna kan genomföras i stort sett som vanligt men det blir begränsningar när det gäller publik och service till deltagarna.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2020 13:44

Svenska Seglarförbundet har i samverkan med Riksidrottsförbundet och Polismyndigheten hittat former för tävlingsverksamheten. Vi får nu resa i landet och vi kan genomföra tävlingar med max 50 tävlande i banområdet samtidigt, om vi inte har publik och om vi undviker gemensamma samlingar i land. De här möjligheterna och begränsningarna gör att Allsvenskans deltävlingar kan genomföras i stort sett som vanligt på vattnet. På land kan det dock komma att bli en del reduceringar i servicen för deltagarna.

De Allsvenska deltävlingarna brukar inte innebära några stora publikmassor längs kajer och stränder och inför det här året har vi satsat lite extra att få ännu bättre live-sändningar på Youtube och Facebook. Den satsningen kommer väldigt lägligt i dessa tider då förhoppningsvis de stora publikmassorna kommer finnas på nätet i stället.

 

När de två deltävlingarna har genomförts som planerat i augusti och september, kommer även kvalet till Allsvenskan 2021 att genomföras i Marstrand i början av oktober. Det ger möjlighet för nya klubbar att kvala in till en eftertraktad plats i Allsvenskan. Det kvalet kommer även kombineras med en tävling för enbart tjej-besättningar, en Women On Water-tävling (WoW). Mer information om det kommer inom kort.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info